Srijeda, 15. svibnja 2024.

VIDEO Stožer civilne zaštite: Nema novozaraženih osoba na području županije, stanje je pod kontrolom

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na konferenciji za medije objavio je nove podatke o broju zaraženih i stanju s koronavirusom u Podravini i Prigorju.

Podsjetimo, jučer je potvrđena prva oboljela osoba u Domu za starije i nemoćne osobe na koprivničkom Lenišću.

>> U međuvremenu su potvrđena tri nova slučaja, dva u Domu za starije i nemoćne

Srećom, novooboljelih zasad nema. I dalje brojimo 21 osobu zaraženu koronavirusom.

– Od jučer do danas nemamo novozaraženih osoba. Epidemiološka služba je napravila kompletnu sliku u Domu za starije i Općoj bolnici i stanje je danas pod kontrolom i stabilno – rekao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić te dodao:

– S obzirom na nadolazeće blagdane i lijepo vrijeme, pojačat će se ophodnje civilne zaštite i policijskih službenika, pogotovo u trgovačkim centrima, na tržnicama, igralištima, u parkovima, isto tako i crkvama. Apeliram na stanovnike da blagdane provedu u kućnom okruženju i da nepotrebno ne napuštaju svoje kućne pragove i stanove tako da spriječimo kontakte i mogućnost zaraze.

Snimio Marko Posavec.

Što se tiče dosad zaraženih osoba, ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla rekla je da su četiri osobe u bolnici i njihovo je stanje stabilno.

>> Dr. Vadla: Počela je faza lokalne transmisije, svi novi simptomi sada se moraju smatrati sumnjivima na COVID-19

– Dva pacijenta pokazuju izrazitu sliku upale pluća, ali stabilno su i ne zahtijevaju respirator – dodao je ravnatelj koprivničke bolnice Mato Devčić.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac kazao je kako je jučer jedna od osoba koja je kršila mjeru samoizolacije ušetala u Stožer civilne zaštite tražeći propusnicu za kretanje.

Štimac je dodao kako je samo jučer otprilike 200 građana iz inozemstva ušlo u našu županiju. – Svi oni su dobili mjeru samoizolacije od 14 dana, pokušat ćemo ih što više pratiti.

 

Stožer civilne zaštite: nove informacije

Objavljuje Drava.info u Petak, 10. travnja 2020.

zatvori