Petak, 26. travnja 2024.

Ostriž: Čekamo zeleno svjetlo da otvorimo tržnicu, ali funkcionirat će po strogim pravilima

Dio tržnice preselit će se na Trg bana Jelačića

Nacionalni stožer civilne zaštite razmatra i priprema odluku o ponovnom otvaranju tržnica, naravno uz stroge protuepidemijske mjere.

Načelnica Stožera civilne zaštite Grada Koprivnice Ksenija Ostriž rekla je Radio Dravi da su isplanirali sve potrebne organizacijske korake i putem županijskog Stožera civilne zaštite poslali zahtjev za otvaranjem tržnice Nacionalnom stožeru.

– Naša tržnica je poluzatvorenog tipa, ali smo osigurali sve da možemo kontrolirati ulaz i izlaz. Dakle, zatvorili smo ju u potpunosti. Nadamo se da ćemo u toku današnjeg dana, najkasnije sutra dobiti povratnu informaciju vezano uz naš zahtjev – rekla je Ostriž.

>> Pogledajte kako teku pripreme za otvaranje tržnice (FOTO, VIDEO)

Načelnica je objasnila i kako bi to sve trebalo izgledati.

– Isplanirali smo da prodaju cvijeća i flanaca za sadnju voća i povrća organiziramo na Trgu bana Josipa Jelačića koji će biti zatvoren, klupe će biti postavljene na razmaku većem od dva i pol metra i ljudi će biti propuštani tako da osiguramo razmak osoba, uz apel građanima da to ne koriste kao izlet, da ne dolaze s djecom, ne puštaju djedove i bake nego da umjesto njih obave kupnju – napominje načelnica koprivničkog stožera.

Ostriž kaže da je u planu da tržnica radi od 8 do 13 sati, s time da onaj prvi red do trgovina neće biti otvoren, tržnica će biti ograđena, a sve će kontrolirati komunalni redari, policija i radnici Komunalca. Dodala je da ako dobiju dozvolu za otvaranje tržnice, mole građane da dolaze sa zaštitnim maskama i rukavicama te da poštuju međusobni razmak.

zatvori