Utorak, 26. ožujka 2024.

Božinović: Uskoro je moguće ponovno otvaranje tržnica, ali uz strogo pridržavanje propisanih mjera

Lokalni stožeri dobili su upute o preduvjetima koje je potrebno ispuniti

Nacionalni stožer civilne zaštite razmatra i priprema odluku o skorašnjem ponovnom otvorenju tržnica, naravno uz stroge protuepidemijske mjere.

Kako je danas na konferenciji za medije kazao ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, jutros je održana videokonferencija sa svim načelnicima županijskih stožera koji su na njoj dobili upute o epidemiološkim zahtjevima koje je potrebno ispuniti za ponovno otvaranje tržnica, uključujući i tzv. “drive-in” tržnice.

– U ovom trenutku lokalni stožeri zajedno s lokalnim epidemiološkim službama rade sve kako bi se tržnice pripremile za prihvat robe, odnosno za otvaranje u uvjetima epidemije. To naravno uključuje i službe poput zaštitarskih koje će pratiti pridržavaju li se posjetitelji i prodavači na tržnicama propisanih mjera – rekao je Božinović.

– Važno je da u taj sljedeći korak popuštanja krenemo spremni kako ne bismo izazvali neka nova žarišta širenja epidemije. Kada dobijemo povratne informacije od svih lokalnih stožera, a mislim da tu nisu u pitanju jedan ili dva dana, onda bi odluka bila potpisana i objavljena – zaključio je Božinović.

zatvori