Nedjelja, 28. travnja 2024.

Devčić: Projekti energetskih obnova i dnevnih bolnica pomaknuti za tri mjeseca, svi novoizgrađeni prostori imaju uporabnu dozvolu

Projekt izgradnje dnevnih bolnica pri samom je kraju, ali formalno će trajati do 1. kolovoza

U koprivničkoj Općoj bolnici ‘Dr. Tomislav Bardek’ provode se tri projekta: projekt rekonstrukcije i dogradnje dnevnih bolnica, projekt energetske obnove zgrade psihijatrije, neurologije i fizikalne medicine te projekt energetske obnove praonice rublja.

Potpredsjednik Županijskog odbora HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić rekao je na današnjoj konferenciji za medije da je projekt dnevnih bolnica došao praktički do samog kraja.

Mato Devčić. Snimio Marko Posavec.

– Svi prostori bolnice koji su doživjeli konstrukciju, odnosno koji su novoizgrađeni, imaju uporabnu dozvolu nadležnog upravnog odjela Grada Koprivnice. Na to smo iznimno ponosni jer smo praktički u izvedbenom dijelu projekt doveli do kraja – rekao je dr. Devčić.

Naglasio je da će projekt formalno trajati do 1. kolovoza i to odlukom Vlade o mogućnosti produljenja projekata financiranih iz fondova Europske unije. Dr. Devčić napominje da je projekt praktički realiziran, u fazi je završnih izvješća, definiranja završnog financiranja, a sva potrebna tijela dat će svoje mišljenje.

Snimio Marko Posavec.

Spomenuo je da traju još dva projekta energetske obnove: onaj paviljona psihijatrije, neurologije i fizikalne medicine s rekonstrukcijom bazena te bolničke praonice rublja.

– Ti su projekti u aktivnoj fazi, to se može i vidjeti, građevina je u punom jeku. Unatoč pooštrenim mjerama i dodatnim mjerama zaštite za zaposlenike i radnike koji rade na gradilištu ti projekti bi formalno trebali biti završeni krajem rujna, međutim s obzirom na ovu odluku Vlade, a i realitet koronavirusa i nemogućnosti nabave određenih materijala, najvjerojatnije će biti produljeni tri mjeseca – zaključio je.

Snimio Marko Posavec.
zatvori