Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Počinje energetska obnova bolničkog paviljona i praonice rublja, radovi na dnevnim bolnicama u punom jeku

Ugovori za energetsku obnovu dijelova Opće bolnice “Dr. Tomislav Bardek” potpisani su danas u koprivničkoj bolnici. Riječ je o nastavku procesa pokrenutog prije više od godinu i pol dana, a vrijednost projekata je 23 milijuna i 363 tisuće kuna.

U pitanju je energetska obnova praonice rublja i zgrade paviljona bolnice, pojasnio je ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić te dodao kako će radovi trajati još deset mjeseci i pobrojao što sve obuhvaćaju:

– Oni predstavljaju cjelovitu energetsku obnovu paviljona i praonice rublja u segmentu fasade, stolarije, rasvjete, centralne klimatizacije i ventilacije. Nadalje, provodi se potpuna rekonstrukcija bolničkog bazena te potpuna zamjena postrojenja praonice rublja koja je stara u ovom času 40 godina.

To će, istaknuo je ravnatelj Devčić, donijeti značajne uštede energije te unaprjeđenje procesa zbrinjavanja i pranja rublja što će bolnici otvoriti, kazao je ravnatelj, nove poslovne mogućnosti.

Snimio Marko Posavec.

Uz izgradnju dnevnih bolnica vrijednu 47 milijuna kuna, u bolnici su trenutno u provedbi ukupno 70 milijuna kuna vrijedni projekti sufinancirani iz EU fondova. Zajedno s drugim projektima to dovoljno govori o tome koliko Koprivničko-križevačka županija brine o sektoru zdravstva, istaknuo je župan Darko Koren:

– Županije kao temeljnu zadaću imaju upravljanje sustavom obrazovanja i školstva i najveći dio naših aktivnosti i proračuna ide u taj sektor. No, u novije vrijeme izuzetno se puno ulaže u zdravstveni sektor jer je on svima bitan. Školstvo je bitno, ali nije svima, a zdravstvo je bitno svima – od najmlađih koji se rode u ovoj bolnici i čije glasove sada čujemo, pa do onih najstarijih.

Za izvođača radova odabrana je križevačka tvrtka Radnik čiji je predsjednik Uprave Mirko Habijanec svečano potpisao ugovore s ravnateljom Devčićem i zahvalio bolnici na povjerenju. Uz njih na potpisivanju su bili i dožupan Ratimir Ljubić, županijska pročelnica za zdravstvo i socijalnu skrb Željka Koluder Vlahinja i član Uprave Radnika Mario Biljan. Nakon potpisivanja svi su zajedno obišli radove na izgradnji novih dnevnih bolnica. Građevinski radovi trebali bi biti dovršeni u veljači, a otvorenje novih prostora očekuje se do ljeta sljedeće godine.

zatvori