Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

U Hrvatskoj 105 slučajeva zaraze, još uvijek nema potvrđenih u Podravini i Prigorju, Stožer civilne zaštite uveo novu kontakt-točku

U Hrvatskoj je do trenutka objave ovog teksta potvrđeno 105 slučajeva zaraze koronavirusom. Još uvijek nijedan nije potvrđen u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Temeljem odluka Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske od ponoći su na cijelom teritoriju Hrvatske na snazi mjere u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom u trajanju od 30 dana kojima se zabranjuju javna okupljanja i sportski događaji, obustavlja se rad u ugostiteljskim objektima i prodavaonicama osim prehrambenih i ljekarni, obustavlja se rad sportskih i rekreacijskih centara i obustavljaju se vjerska okupljanja, a na snazi je i privremena zabrana kretanja osoba preko graničnih prijelaza.

Odluke provode stožeri civilne zaštite jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave kroz aktivaciju operativnih snaga sustava civilne zaštite, a isti su dužni osigurati kontakt telefon i /ili e-mail za građane, na koje će građani moći upućivati pitanja u vezi funkcioniranja rada i života u novonastalim okolnostima u njihovoj sredini te iste na adekvatan način prezentirati putem lokalnih medija ili drugog načina obavješćivanja.

Novootvoreni e-mail Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije na koji se mogu postaviti sva pitanja vezana za koronavirus je [email protected].

Podsjećamo građane kako sve potrebne informacije mogu pratiti na službenim internet stranicama županijskih zdravstvenih ustanova te službenoj stranici Koprivničko-križevačke županije, a sve novosti mogu se pratiti i na službenoj stranici Vlade. Ravnateljstvo civilne zaštite uspostavilo je i telefonski broj 113 na koji se građani mogu obratiti za sve informacije po pitanju koronavirusa.

(Koprivničko-križevačka županija)

Slušaj uživo
zatvori