Subota, 4. svibnja 2024.

Novo: U Hrvatskoj 168 zaraženih, ostanite kod kuće! Policija će nadzirati javne površine, zatvaraju se kolodvori, ukida međugradski prijevoz…

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je u 9 sati kako je u Hrvatskoj do sada 157 potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom. Ubrzo potom iz Stožera je stiglo novo priopćenje o ukupno 168 zabilježenih slučajeva.

Još nema nijednog potvrđenog slučaja u Koprivničko-križevačkoj županiji. Što ne znači da nema zaraženih. OSTANITE DOMA.

>> NOVO: Potvrđen je prvi slučaj u Koprivničko-križevačkoj županiji

“Više ne molim, nego zahtijevam da se pridržavate uputa!”, naglasio je ministar zdravstva Vili Beroš.

Diljem Hrvatske, naime, ljudi iskorištavaju lijepo vrijeme (koje neće još dugo potrajati) i okupljaju se na javnim prostorima, potpuno u suprotnosti sa svim uputama koje ovih dana dobivaju.

“Odluke koje smo donijeli bile su izbalansirane tako da ih se svi pridržavaju, ali činjenice pokazuju drugo. Morat ćemo donositi sve rigoroznije mjere”, upozorio je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. “Zapravo, na neki način zatvaramo sve javne površine. Ne možemo ih fizički zatvoriti, ali nećemo dopustiti bilo kakvo okupljanje.”

Ukidaju se i međugradske linije, zatvaraju se autobusni i željeznički kolodvori.

“Jutros sam opet vidjela starije građane kako idu oko placa. Čujem da se sjedi u grupama na terasama koje ne rade. Ako želimo korona party, imat ćemo ga. A mislim da ne želimo. Kako izgleda korona party? Tako da netko završi kao teško bolestan, na respiratoru ili još teže”, upozorila je ravnateljica Klinike za liječenje infektivnih bolesti Alemka Markotić.

Ostanite kod kuće. Izlazite samo ako nužno morate.

zatvori