Petak, 26. travnja 2024.

Novi podaci: Danas 67 novozaraženih, ali 16 je bolesnika ozdravilo i pušteno iz bolnice

Nacionalni stožer civilne zaštite na konferenciji za medije iznio je nove podatke o broju zaraženih koronavirusom u Republici Hrvatskoj.

U odnosu na podatke od prijepodneva potvrđena je 21 nova zaražena osoba, što daje ukupni broj od 382. U Koprivničko-križevačkoj županiji i dalje je samo jedan potvrđen slučaj.

– Danas imamo 67 novih slučajeva, što je još u očekivanim okvirima i u skladu s onim što predviđamo da će se događati – kazao je ministar zdravstva Vili Beroš. Ukupno je izvršeno 3159 testova.

– Veseli me što imamo 16 ozdravljenih, otpuštenih iz bolnice. 14 ih je iz Klinike “Fran Mihaljević” te po jedan iz Rijeke i Varaždina – iznio je ministar Beroš.

Dodatno ohrabruje i epidemiološka situacija u Italiji, rekao je Beroš, gdje treći dan zaredom pada broj novooboljelih i umrlih.

Beroš je zahvalio svima koji sudjeluju u naporima suzbijanja epidemije, medijima koji odgovorno izvještavaju, građanima koji se pridržavaju uputa Stožera, radnicima koji marljivo rade u ovim uvjetima i naravno zdravstvenim djelatnicima koji su na prvoj crti obrane.

zatvori