Utorak, 22. listopada 2024.

VIDEO Jedna zaražena osoba boravila je u našoj županiji, uhvaćen dvostruki kršitelj samoizolacije

Štimac: Pripremamo kaznene prijave za širenje lažnih vijesti

Stanje s koronavirusom na području Koprivničko-križevačke županije je stabilno. I dalje je kod samo jedne osobe potvrđena zaraza, rečeno je na konferenciji za medije županijskog Stožera civilne zaštite.

– Svi nalazi koji su poslani na analizu su vraćeni i negativni su. Nema novih zahtjeva ni sumnji. Stanje je nepromijenjeno – rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić.

Snimio Marko Posavec.
Jedna osoba pozitivna na koronavirus prošli je tjedan kratko boravila u našoj županiji

– Situacija u našoj županiji je i dalje stabilna. No, imamo jedan novi slučaj za koji smo saznali sinoć. Naime, jedna je osoba sa zagrebačkog područja bila je prošli tjedan kratko u našoj županiji i kod nje je potvrđen koronavirus – rekla je ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo dr. Draženka Vadla i dodala da je spomenuta osoba sa zagrebačkog područja te se više ne nalazi u našoj županiji. Također, sve osobe koje su bile s njom u kontaktu su obrađene te poslane u samoizolaciju.

Snimio Marko Posavec.
Mjeru samoizolacije prekršile su 23 osobe

U samoizolaciji je trenutno 670 osoba, a tu su mjeru dosad prekršile njih 23. Sanitarni inspektor tim je osobama izdao novčanu kaznu.

– Od 670 građana koji imaju izrečenu mjeru samoizolacije obišli smo više od 500. Cijeli spisak ćemo obići i potvrditi poštuju li osobe zaštitnu mjeru – rekao je načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac.

Dodao je da je jedna osoba uhvaćena kako bez propusnice putuje u Zagreb.

– Od pola noći pa do 7 sati ujutro zaustavili smo sedam građana koji nisu imali kod sebe važeću propusnicu. Ne obaziru se na te mjere uopće. Posebno je zanimljivo da smo zaustavili jednog građanina koji je bez važeće propusnice putovao iz Slavonije prema Zagrebu. Ima izrečenu mjeru samoizolacije koju je očigledno kršio i sa sobom je u vozilu imao još jednog putnika. S obzirom na to da mu to nije prvi prekršaj takve vrste razmišljamo o kaznenoj prijavi, konzultiramo se oko toga s nadležnim državnim odvjetništvom. Isto tako, pripremamo kaznene prijave za širenje lažnih vijesti – rekao je Štimac.

 

Uživo: presica Civilne zaštite

Objavljuje Drava.info u Utorak, 24. ožujka 2020.

 

Slušaj uživo
zatvori