Petak, 26. travnja 2024.

NASTAVA NA DALJINU Robotić: Nastavna i školska godina bit će odrađene i oko toga ne treba previše brinuti, nego širiti optimizam i pozitivu

Pandemija koronavirusa ostavlja velik utjecaj u svim sferama društva pa tako i u školstvu i obrazovnom sustavu. Škole su zatvorene, a nastava se preselila u virtualni svijet.

Koprivnička Gimnazija Fran Galović jako dobro se snašla u ovim izvanrednim okolnostima, rekao je Dravi.info ravnatelj Vjekoslav Robotić.

– Gimnazija je u potpunosti od srijede uspostavila preko aplikacije Teams nastavu na daljinu u koju su preko virtuanih razreda i predmeta uključeni svi učenici, a uz to profesori su uključeni u virtualnu zbornicu. Uspostavljeni su svi alati za dvosmjernu komunikaciju između profesora i učenika – istaknuo je Robotić.

>> ŠKOLA NA DALJINU Timski rad velikih ‘Nemčića’ osigurao zanimljivu virtualnu nastavu malima

Ravnatelj smatra da je na brzinu napravljen jako dobar posao.

– Učenicima se daju upute i zadaci s nastavnim materijalima s komfornom zonom izvršenja najduže do kraja tjedna. Konkretno, predmetni nastavnik početkom tjedna zadaje broj zadataka i broj uputa s predloženim nastavnim materijalima za broj sati koliko ima redovno u tom tjednu te daje detaljne upute i otvara dvosmjerni komunikacijski kanal s učenicima. To radimo kako bismo uvažili situacije svakog pojedinog učenika jer treba uvažiti da svaki učenik u svojem domu nema jednaki pristup internetu, jednaku brzinu interneta i nemaju svi ukućani svaki svoje računalo – objasnio je.

Napominje da su učenici ozbiljno shvatili svoje obaveze i nisu se opustili te ističe da je jako zadovoljan radom svojih profesora, ali i učenika.

Kada je riječ o negativnim utjecajima pandemije koronavirusa na nastavnu i školsku godinu te na državnu maturu, Robotić napominje da nije potrebno stvarati paniku.

Nastavna i školska godina bit će odrađene i oko toga ne treba previše brinuti, nego širiti optimizam i pozitivu. Poruka maturantima i maturanticama je da izvršavaju svoje obaveze, sustav državne mature i završetak četvrtog razreda morat će se prilagoditi da učenici ne budu oštećeni – naglasio je.

Ravnatelj je apelirao na učenike i roditelje da se odgovorno ponašaju i poštuju sve odluke i mjere stožera civilne zaštite.

zatvori