Ponedjeljak, 30. rujna 2024.

VIDEO Na našem području nema novozaraženih koronavirusom, u posljednja 24 sata testirana četiri pacijenta

Na koprivničko-križevačkom području još uvijek je samo jedna osoba zaražena koronavirusom, ona se nalazi u izolaciji na infektološkom odjelu Opće bolnice Dr. Tomislav Bardek, stabilno je, bez pogoršanja i još uvijek su u pitanju blaži simptomi koronavirus infekcije.

Rekao je to ravnatelj bolnice dr. Mato Devčić na današnjoj konferenciji županijskog i koprivničkog stožera civilne zaštite.

Četiri pacijenta testirana u proteklih 24 sata

– I dalje se uzimaju uzorci za testiranje. U protekla 24 sata četiri pacijenta su po ordiniranom nadzoru infektologa testirani, njihovi brisevi poslani su na obradu i nadamo se da će biti negativni – dodao je dr. Devčić.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije dr. Draženka Vadla istaknula je da su svi ukućani zaražene osobe pod nadzorom epidemiologa te se nada da neće razviti simptome.

Skraćeno radno vrijeme trgovina i zabranjeno zadržavanje na ulicama

Načelnik županijskog stožera Ratimir Ljubić kazao je da su od jučer na snazi nove mjere koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite, a koje se tiču zadržavanja na ulicama i drugim javnim površinama te na skraćeno radno vrijeme trgovina koje će raditi od osam do 17 sati. Napomenuo je da su o ovim mjerama obaviješteni gradski i općinski stožeri koji su organizirali ophodnje.

Kao što je istaknula načelnica koprivničkog stožera civilne zaštite Ksenija Ostriž, u dogovoru s policijom odlučeno je da će ophodnje raditi timovi HGSS-a i dobrovoljnih vatrogasnih društava, a operativni vatrogasci VZG Koprivnica podijeljeni su u dva tima. Dodala je da su patrolirali jučer do 23 sata i nisu zabilježena nikakva kršenja mjera.

Dosad 18 osoba prekršilo mjere samoizolacije, policija provjerava svakoga

Načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac dodao je da policija trenutno ima dva zadatka – prvi je provjera poštivanja mjera samoizolacije pri čemu po popisu provjeravaju svaku pojedinu osobu, a dosad je njih 18 prekršilo tu mjeru; drugi zadatak je sprječavanje javnih okupljanja.

Što se tiče graničnih prijelaza, Štimac napominje da je putnički promet na nuli, odnosno da nema hrvatskih državljana koji bi se vraćali kući, a kojima je to dozvoljeno.

Slušaj uživo
zatvori