Srijeda, 1. svibnja 2024.

Ogenj otkrio naziv novog studijskog albuma koji će predstaviti početkom proljeća, uskoro i koncert u Koprivnici

‘Si kak jen’ naziv je novog studijskog albuma poznatog koprivničkog etno-rock sastava Ogenj. Album koji je u završnoj fazi snimanja stiže pod okriljem diskografske kuće Dancing Bear, a prvi najavni singl Ogenj će predstaviti početkom proljeća.

Album prvijenac ‘Domaj’ bendu je donio dvije prestižne nagrade Porin – za novog izvođača godine i najbolji album etno glazbe, a novi album “Si kak jen” predstavlja plod kontinuiranog rada i brojnih turneja na kojima su izgradili pjesme koje će ovom prilikom objediniti u cjelinu.

Ogenj će ovim albumom predstaviti i nove članove bendaBornu Ilića (bas, back vokali) i Luku Iverca (viola, harmonika) koji će svakako doprinijeti njihovom glazbenom izričaju.

– Zahvaljujući našem prvom albumu “Domaj” tijekom posljednje dvije godine kultivirali smo neke lijepe stvari: od prestižnih priznanja za album do uspješnih turneja kojima smo obišli Europu. Album “Si kak jen” uspio je utjeloviti našu divlju stranu i sve ono što dobro radimo na pozornici, a uz nove članove sastava, Bornu i Luku, Ogenj je također dobio jednu sasvim novu dimenziju”, otkrili su članovi sastava prilikom najave albuma i dodali: “Zrelijim i studioznijim pristupom, šireći glazbene horizonte i dodajući nove instrumente, ostvarili smo dubinu pa neke od novih pjesama nose čak elemente filmske glazbe. Time smo uspjeli pokazati intenzitet Ognja na jedan drugačiji način”, zaključuju.

I ovoga puta, Ogenj su ostali vjerni producentu Anti Prginu – Surki s kojim su osvojili dvije prestižne nagrade Porin.

“Ogenj su žešći nego ikada, zahvaljujući izmjenama u postavi benda i sam zvuk se promijenio, a energiju koja vlada unutar ove postave pokušali smo uloviti u njenom najsirovijem obliku od samog početka snimanja albuma. S novim albumom Ogenj se penje stepenicu više, i produkcijski i svojim pristupom glazbi.”

Dok nam ne otkriju što su ovih mjeseci radili u studiju i kako zvuče nove pjesme, Ogenj možemo slušati u subotu 15. veljače na velikom koncertu u Zagrebu, a potom i u Koprivnici 20. veljače.

Foto: Marko Čordaš/Studio Jeka
zatvori