Foto: RK Podravka
Azenaide Danila Jose Carlos nova je igračica Podravka Vegete, što smo još jučer najavili kao mogućnost nakon što se njeno ime pojavilo na EHF-ovom popisu.

Dolazi iz Luande, glavnog grada Angole, a tamo je i rođena 1990. godine. Visoka je 177 centimetara te igra na poziciji desne vanjske napadačice. Prije dolaska u Koprivnicu igrala je u Petro Atleticu, jednom od najuspješnijih angolskih klubova. U karijeri je tri puta osvajala angolski Kup, jednom prvenstvo, tri puta angolski Superkup te dva puta Kup pobjednika kupova Afrike. Azenaide ima iskustvo igranja i u Europi: jednu sezonu odigrala je za španjolsku Bera Beru nakon čega se vratila angolskoj ligi.

Foto: RK Podravka

Azenaide nastupa i za reprezentaciju Angole za koju je upisala 84 nastupa, a u nacionalnom dresu postigla je 226 pogodaka. To ju čini ponajboljom predstavnicom ove afričke zemlje, a s reprezentacijom je tri puta osvajala Afričko prvenstvo i dva puta Afričke igre.

– Sretna sam što sam došla u Koprivnicu. Ovo je novo iskustvo za mene i dolazak u novu sredinu te jedva čekam početi trenirati i igrati. Čula sam za Podravka Vegetu, ali i trenera Saračevića te sam sretna i uzbuđena što ću imati prilike zaigrati u dresu Podravke. Ja ću dati sve od sebe na terenu te se nadam ostvarenju dobrih rezultata sa svojim novim klubom – izjavila je Azenaide prilikom potpisivanja ugovora.

(RK Podravka)