Četvrtak, 25. travnja 2024.

PRVA UTAKMICA ČETVRTFINALA Podravka Vegeta u nedjelju dočekuje Thüringer, na popisu nova igračica?

Rukometašice Podravka Vegete u nedjelju će igrati prvu utakmicu četvrtfinala EHF Kupa. U koprivničku gimnazijsku dvoranu dolazi njemački Thüringer.

Trener Zlatko Saračević kazao je da su primarni cilj za ovu sezonu ostvarili, no tu neće stati. Njemačku ekipu poznaju jer su s njima igrali prošle sezone u Ligi prvakinja. Saračević je istaknuo da je utakmica u Koprivnici tek prvo poluvrijeme te da Podravku čekaju dva sata žestoke borbe s Njemicama.

Ana Turk naglasila je prednost domaće dvorane i punih tribina, a krilna igračica Aneta Benko smatra da će sitnice odlučivati te da Podravka Vegeta zasigurno može i zaslužuje proći dalje.

Utakmica je na rasporedu u nedjelju, 1. ožujka s početkom u 15 sati uz izravan prijenos na Drugom programu HRT-a.

Nova igračica?

Na službenim stranicama EHF-a zanimljivo se ime pojavilo na popisu igračica Podravka Vegete za nedjeljnu utakmicu. To je Azenaide Danila Jose Carlos, desna vanjska igračica porijeklom iz Angole, rođena 1990. godine. Do sada je nastupala za Primero de Agosto, Petro Atletico i Petro de Luanda, redom klubove iz Angole, a u Europi je igrala za španjolsku Bera Beru.

Je li ovo neka pogreška ili će nova igračica uistinu pojačati ekipu Podravka Vegete vidjet ćemo, ako ne ranije, u nedjelju na utakmici u gimnazijskoj dvorani.

eurohandball.com
zatvori