Petak, 26. travnja 2024.

Rima raste: Zbor koprivničkih glazbenih amatera postao je udruga

Nakon otprilike godinu dana postojanja, Zbor Rima prerastao je u nešto više. Osnivačka skupština udruge Zbor Rima održana je u utorak u Domu mladih Koprivnica.

Podsjetimo, riječ je o inicijativi koju su početkom 2019. pokrenule mlada koprivnička glazbenica Romana Pavliša i njezina majka Vesna. Osnovale su grupu, amaterski vokalni sastav u kojem se okupljaju potpuni glazbeni početnici čije glazbene vještine nisu presudne: važno je da vole pjevati i da ih vodi ljubav prema glazbi. Skupina se prozvala RIMA – Romana i mi amateri. Više o osnivanju pisali smo ovdje.

Članovi osnivačke skupštine jednoglasno su izabrali vodstvo nove udruge. Predsjednica Rime je Jelena Unger, dopredsjednica Vesna Pavliša, tajnik Matija Torma, a blagajnica Radojka Kumek. Svi su izabrani na četverogodišnje mandate.

Ciljevi udruge su promicanje i razvoj glazbenog stvaralaštva s posebnim naglaskom na zborske izvedbe te na glazbu s područja Koprivnice, Koprivničko-križevačke županije i Republike Hrvatske, kao i promicanje glazbene i opće kulture, općeljudskih vrednota i kulture zborskog pjevanja.

Novoosnovana udruga prvenstveno će se baviti okupljanjem građana radi izvođenja glazbe, ali i organizacijom koncerata, održavanjem javnih nastupa, uključivanjem mladih u zborsko pjevanje, promocijom glazbene kulture s posebnim naglaskom na lokalno glazbeno stvaralaštvo i nasljeđe, i tako dalje.

Osnivačkoj sjednici bili su nazočni sljedeći osnivači udruge:
1. Jelena Unger
2. Vesna Pavliša
3. Romana Pavliša
4. Radojka Kumek
5. Vlatka Grotić-Samaržija
6. Snježana Sremec
7. Lidija Juršetić
8. Marija Sačer
9. Mirjana Subotičanec
10. Davorka Oreški
11. Sunčica Lukačin
12. Vesna Rončević-Perić
13. Ranka Rubeša-Puklavec
14. Sanja Godek-Glavina
15. Draženka Gačan
16. Elizabeta Repić Perković
17. Marijeta Vidović
18. Marija Mesarić
19. Marina Balija
20. Sonja Betlehem-Bebek
21. Milena Horvat
22. Matija Torma

Foto: Romana Pavliša
Foto: Romana Pavliša
zatvori