Četvrtak, 25. travnja 2024.

ODLIČNA IDEJA Mlada koprivnička glazbenica okupila je RIMU čiji se članovi pjevajući rješavaju svakodnevnog stresa

Mlada koprivnička glazbenica Romana Pavliša i njezina majka Vesna prije nešto manje od tri mjeseca pokrenule su zanimljivu inicijativu: osnovale su grupu, amaterski vokalni sastav u kojem se okupljaju potpuni glazbeni početnici čije glazbene vještine nisu presudne: važno je da vole pjevati i da ih vodi ljubav prema glazbi.

Skupina se ubrzo prozvala RIMA (Romana i mamateri), a idućeg će tjedna navršiti tri mjeseca, što će, kaže Romana, dobro i proslaviti.

– Početkom godine, moja je mama Vesna došla s posla s jednom idejom u kojoj sam vidjela veliki potencijal: da osnujemo grupu, vokalni sastav, bilo što gdje postoji mogućnost amaterskog pjevanja i učenja o glazbi. Ona i njena šefica Jelena Unger na poslu su razgovarale o tome kako im se pjeva, a ne znaju točno kojem bi se sastavu mogle pridružiti ako su potpuni početnici i vodi ih samo ljubav prema glazbi i takvoj vrsti izražavanja.

Ustupila Romana Pavliša.

Romana kaže kako joj se ideja i volja koju su pokazale odmah svidjela. Žene su pokazale i organizacijske sposobnosti te ih se već na prvoj “probi” okupilo desetak koje su uglavnom pjevale u djetinjstvu ili mladosti u školskom ili gradskom zboru. – Svidjela mi se takva vrsta izazova i dobila sam inspiraciju da sudjelujem u stvaranju nečeg takvog iz temelja.

Kako nam priča Romana, nitko od njih nije vjerovao da će u samo tri mjeseca doći do već 30 članova koji ne propuštaju nijednu probu i svakim susretom sve više napreduju.

– Ono što je mene očaralo je energija koju ti ljudi donose svakog utorka. Osim što pjevamo, puno pričamo, upoznajemo se, slušamo glazbu, razgovaramo o zajedničkim ciljevima i jako puno se smijemo. Zbor uglavnom čine članice i članovi koji u svakodnevnom životu rade uredske poslove i uopće se ne bave glazbom. Upravo je to zanimljivo, a i moje pravilo je da jednom kad uđemo u zborsku prostoriju, na tih dva sata zaboravimo ono čime se svakodnevno bavimo, da izbrišemo zanimanja i titule i prepustimo se istinskoj radosti koju nam glazba i druženje doista mogu pružiti – kaže Romana, te dodaje da je odnedavno privremeno u Rovinju i da joj svejedno nije teško svakog utorka dolaziti u Koprivnicu na probe: – Onda doista znate koliko me Rima ispunjava i veseli.

Zbor RIMA trenutno čini 29 žena i jedan muškarac, a broj se povećava iz tjedna u tjedan.

Ako im se želite pridružiti javite se Romani, njezinoj mami Vesni ili bilo kome od članova.

Ustupila Romana Pavliša.
zatvori