Petak, 26. travnja 2024.

Slaven Belupo jesen zaključuje na Gradskom vrtu, Stipić: Realan sam, ne obećajem ništa osim borbe

Nogometaši Slaven Belupa ove će nedjelje igrati posljednju utakmicu jesenskog dijela prvenstva. Gostovat će na Gradskom vrtu kod Osijeka, trenutno četvrtoplasirane momčadi prvenstva.

Slavenaši će sutra odraditi još jedan trening nakon kojeg će se zaputiti u Vukovar gdje će boraviti do nedjeljne utakmice. Susret Osijeka i Slaven Belupa najavio je trener koprivničkog prvoligaša Tomislav Stipić:

– Veselimo se tom susretu. Čeka nas jedna ekipa koja, po mojoj procjeni, nakon Dinama ima daleko najbolju selekciju igrača i ako to prenesu kolektivno na teren bit će na drugom mjestu na kraju sezone. To je ekipa koja kod kuće igra, gazi i melje. Svjesni smo da nas čeka teško gostovanje. Realan sam, ne obećajem ništa već jednostavno borbu 100 posto. Stat ćemo jedan uz drugoga na terenu i dat ćemo sve od sebe da napunimo torbicu kao Djed Božićnjak na putu natrag prema Koprivnici.

Trener Stipić u ovoj utakmici neće moći računati na suspendiranog Godu i bolesnog Puclina. A iako je prije nekoliko dana u klub stigao i novi igrač, Kamerunac Franck Mbia Etoundi, na njegovu igru na terenu vjerojatno ćemo morati još pričekati.

– Veseli nas ta prinova. No, još ne možemo reći da je pojačanje. To će biti nadamo se od siječnja kad završi zajedničke pripreme, kad nas osjeti kao zajednicu, kao ekipu, kad osjeti naše principe i zadatke na terenu. S nama je već ovaj tjedan i bit će na klupi u Osijeku.

Trener se dotaknuo i odlaska Muzafera Ejupija iz Slaven Belupa, ali i nogometnog svijeta općenito.

– Zahvalni smo mu na svemu što je učinio za naš klub. To je osoba koja je donijela vrijednost u naš klub, koja je donijela opuštenost u svlačionicu, koja je uvijek imala osmijeh na licu. Bila mi je milina s njim komunicirati jer je imao zdravi miks šale, ozbiljnosti, liderstva i opasnosti na terenu. Pohvale za njega, respekt za njegovu odluku i želim mu sve najbolje u daljnjem životu – zaključio je Stipić.

Utakmica na Gradskom vrtu igra se u nedjelju od 15 sati.

zatvori