Srijeda, 27. ožujka 2024.

TREĆA HNL SJEVER Tucaković (Tehničar) i Šarlija (Podravac) kod kuće najavljuju tri boda

Trećeligaši sa sjevera završili su svoj prvi krug, svatko je sa svakim odigrao po jednu utakmicu i sada slijede uzvrati. Rezime dosadašnjeg dijela sezone pročitajte ovdje.

Podsjetimo, u prvom kolu ove sezone Radnik Križevci s 4:0 je svladao Podravinu, Graničar je u Đurđevcu izgubio od Varteksa s 3:1, Mladost je u Ždralovima s 3:2 pobijedila Polet iz Sv. Martina na Muri, a Bjelovar je s 4:1 slavio kod Rudara u Murskom Središću. Podravac iz Virja tri boda upisao je kod Papuka u Orahovici rezultatom 3:1, kao i Tehničar iz Cvetkovca u Virovitici.

Tehničar iz Cvetkovca u prošlom se kolu vratio na svoj Stari breg i upisao “mršav” bod protiv Papuka. Sada ih čekaju još tri domaće utakmice za redom, od kojih će prva biti protiv Virovitice. Gosti drže sigurno osmo mjesto na tablici te su u prošlome kolu “pomeli” Podravinu s 4:0. Kod gostiju neće biti kartoniranih Mikičića i Radovića, dok su domaći kompletni.

Utakmicu najavljuje Bojan Tucaković iz redova Cvetkovčana:

– Nakon neriješenoga rezultata iz prošloga kola, svakako vrlo bitna utakmica za nas. Pripremamo se cijeli tjedan, ekipa radi kvalitetno zajedno s trenerom i sigurno da ćemo dati sve od sebe na domaćem terenu da odigramo najbolje što možemo i razveselimo naše navijače sa sva tri boda. Isto će vrijediti u nadolazećim utakmicama koje igramo kod kuće i nemamo pravo na kiks.

Podravac iz Virja će drugo uzastopno kolo biti domaćin. U prošlome su kolu “desetkovani” dobili Rudar Mursko Središće s 2:1. U ovom kolu žele i drugu pobjedu u nizu; na noge im dolazi Papuk iz Orahovice zadovoljan nakon osvojenog boda u Cvetkovcu. Orahovčani su dugo bili prikovani za dno tablice, no u posljednjih par kola su se digli i nitko ih lako ne može svladati. U prvome kolu Virovci su iz Orahovice donijeli tri boda te ih očekuje težak susret. Opet će trener Knapić muku mučiti kako da sastavi momčad, a više o stanju i utakmici s Papukom rekao nam je veznjak Podravca Lovro Šarlija:

– U subotu nas očekuje teška i borbena utakmica protiv Papuka. Igramo za “duple bodove”, pobjedom bismo se odmaknuli na deset bodova od njih te možda dohvatili i sedmo mjesto ukoliko nam se rezultati ostalih utakmica poklope. Poštujemo ih, znamo da se dižu u formi što govori i bod koji su uzeli u Cvetkovcu, ali jedino što nas zanima na domaćem terenu su tri boda. I dalje smo u problemima sa ozljedama. Nedostajat će nam Križanović, Hrženjak, Rukelj i Senjan. Prošlo kolo smo dokazali da igramo maksimalno i “bacamo se na glavu” tko god bio na terenu. Opet ćemo se “pofajtati” kako bismo ostvarili i drugu pobjedu u nizu i razveselili naše navijače.

Križevčani će na noge Podravini u Ludbreg te će tražiti maksimalna tri boda, dok su domaćini u lošoj formi. Ludbrežani su u nizu od pet poraza za redom te će sigurno biti na 200% kako bi uzeli pokoji bod i odmaknuli se od dna tablice. Radnikovci će biti oslabljeni neigranjem Matije Viška koji odrađuje suspenziju zbog skupljena tri žuta kartona.

Posljednjeplasirani Graničar iz Đurđevca opet će u goste. Nakon Poleta i poraza 3:1 idu na noge trećeplasiranom Varteksu u Grad baroka. Varteks je u prošlome kolu remizirao 2:2 sa Križevčanima te računaju na tri boda protiv zadnjih Picoka koji su u prošlom kolu pokazali zube, no Polet je ipak prejak zalogaj u ovome trenutku. Opet trener Brgles neće moći trenirati na Stankovića, Šostarca i Žagija pa će morati naći dobitnu kombinaciju kako bi probao iznenaditi domaćina i uzeti barem jedan bod.

Derbi kola igrat će se u Svetom Martinu na Muri gdje Polet kao drugi dočekuje vodeću momčad lige Mladost iz Ždralova. U prvome kolu Ždralovi su kod kuće dobili s 3:2 te će Međimurci tražiti osvetu. U ovoj utakmici očekuje se dobar nogomet i dosta golova jer u obje momčadi igraju ponajbolji igrači lige što govori i tablica. Za domaće će prijetiti dva najbolja strijelca lige, Medved i Mezga dok goste sigurno veseli povratak na teren stasitog napadača Mile Sučića.

Bjelovarčani će nakon poraza u susjednom derbiju od Mladosti iz Ždralova ugostiti Rudar Mursko Središće. Međimurci su pak, izgubili u Virju te opet gostuju. Domaći će, ako upišu sva tri boda, pobjeći gostima na pet bodova razlike.

Treća HNL Sjever – 12. kolo

Subota, 9. studenoga
13:30
Ludbreg: Podravina – Radnik Križevci
Varaždin: Varteks – Graničar (Đurđevac)
Sv. Martin na Muri: Polet – Mladost (Ždralovi)
Bjelovar: Bjelovar – Rudar (Mur. Središće)
Virje: Podravac – Orahovica
Cvetkovec: Tehničar – Virovitica

TABLICA

1. Mladost 11 +20 29
2. Polet 11 +25 25
3. Varteks 11 +11 21
4. Radnik 11 +1 19
5. Tehničar 11 +3 18
6. Bjelovar 11 +5 17
7. Rudar 11 -6 15
8. Virovitica 11 -11 14
9. Podravac 11 -4 13
10. Orahovica 11 -12 6
11. Podravina 11 -18 6
12. Graničar Đ 11 -14 5

zatvori