Srijeda, 27. ožujka 2024.

REZIME 3. HNL SJEVER Kakav je učinak naših predstavnika nakon prvog kruga

Proteklog vikenda okončan je prvi krug Treće HNL Sjever. Odigrano je 11 kola te su svi odmjerili snage sa svakim. Sada slijedi uzvratni krug te nakon toga ‘play off’ i ‘play out’.

Prvih šest klubova nakon 22 kola igrat će za prvaka dok će klubovi plasirani od 7. do 12. mjesta igrati tzv. ligu za opstanak. U jesenskom dijelu bit će odigrana još tri kola drugoga kruga.

Najbolje plasirani predstavnik Podravine i Prigorja nakon 11 kola je Radnik Križevci, može se reći pomalo neočekivano, ali zasluženo. Križevčani su osvojili solidnih 19 bodova te drže 4. mjesto prvenstvene tablice.

Jedno mjesto i jedan bod iza Križevčana je Tehničar Cvetkovec. Drugi naš predstavnik do sada je igrao domaće utakmice u Križevcima, čime Cvetkovčani baš i nisu bili zadovoljni. Uspjeli su sa savezom dogovoriti da će od sada igrati u Cvetkovcu. Prvu utakimicu igrali su ovog vikenda te možemo rezultat 1:1 protiv Papuka iz Orahovice nazvati malim kiksom. Sada im slijedi niz od tri domaće utakmice te su u sve tri Cvetkovčani favoriti. Redom na Stari breg dolaze Virovitica, Podravina i Podravac. Žele li se još primaknuti samome vrhu, Cvetkovčani moraju pobjeđivati u tim utakmicama.

Zanimljivo je kako su obje momčadi mjenjale trenere, te je tako na klupi Križevčana Buđa zamijenio Glavicu, a na klupi Tehničara Špikić Sovića.

Deveto mjesto prvenstvene tablice zauzima Podravac iz Virja. Po kadru momčadi, rekli bismo realnost Virovaca uz možda pokoji prosuti bod. Podravac je miran i stabilan trećeligaš, bez straha za ispadanjem. Virovci uz malo sreće mogu biti i bolje plasirani te su fokusirani na to da sustižu ekipe ispred sebe na tablici, što nije nerealno. Već u sljedećem kolu mogu preskočiti Viroviticu ili Rudar ukoliko na domaćem terenu savladaju neugodan Papuk.

Posljednja momčad na tablici je đurđevački Graničar. Picoki su zabilježili samo jednu pobjedu i to u trećem kolu; dalekog 7. rujna kod kuće su svladali Podravinu s 1:0. Ako žele izbjeći ispadanje moraju početi skupljati bodove. Trener Brgles iz kola u kolo krpa sastav jer je imao puno suspendiranih i ozlijeđenih, možda je to najveći problem Picoka pa se u sljedećim kolima konsolidiraju i počnu skupljati prijeko potrebne bodove.

Što se tiče strijelaca, vodeći su Medved i Mezga iz Poleta iz Svetog Martina na Muri, dok je najbolje plasirani iz naših klubova iskusni napadač Radnika Tomislav Borovčak s osam postignutih golova. Odmah poslije njega dolazi legendarni Kruno Lovrek iz Tehničara sa šest zabijenih golova.

Novi izazovi za trećeligaše na rasporedu su već ove subote. Tehničar je domaćin Virovitici, Podravac Papuku, dok Križevčani u županijskom derbiju gostuju u Đurđevcu kod Graničara.

TABLICA 3. HNL SJEVER NAKON 11 KOLA

1. Mladost 11 +20 29
2. Polet 11 +25 25
3. Varteks 11 +11 21
4. Radnik 11 +1 19
5. Tehničar 11 +3 18
6. Bjelovar 11 +5 17
7. Rudar 11 -6 15
8. Virovitica 11 -11 14
9. Podravac 11 -4 13
10. Orahovica 11 -12 6
11. Podravina 11 -18 6
12. Graničar 11 -14 5

Lista strijelaca:

11 GOLOVA
Tomislav Medved
9 GOLOVA
Dejan Mezga
8 GOLOVA
Tomislav Borovčak, Tihomir Šoštarić
7 GOLOVA
Josip Brezovec
6 GOLOVA
Roberto Skoliber, Kruno Lovrek, Ivan Sabljić
5 GOLOVA
Žarko Bastašić, Jakov Pranjić
4 GOLA
Karlo Benković, Kruno Jambrušić, Igor Sabol, Pejo Kuprešak, Nikola Suvajac, Dejan Slunjski, Matija Vrbanić, Matija Antolović
3 GOLA
Niko Havelka, Leo Kovačić, Rok Horaček, Vedran Kočiš, Željko Ostrman, Boris Kosir, Tihomir Živković, Krešimir Crvenka, Hrvoje Hrženjak, Ivan Šignjar, Patrik Šumiga
2 GOLA
Daniel Vuković, Vjekoslav Kolar, Hrvoje Trupac, Boško Kosanović, Vedran Mlinarić, Tomislav Pleić, Leonard Mesarić, Florijan Ovčar, Nikola Tuba, Deni Hajdarović, Marko Šarić, Luka Legčević, Matija Kuhar, Alessandro Kos, Stjepan Mamić, Emanuel Pintarić.

zatvori