Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Kadetkinje ŽNK Koprivnica uvjerljivo pobijedile Goricu, seniorke u spornoj utakmici poražene u Novigradu

Kadetkinje Ženskog nogometnog kluba Koprivnica upisale su drugu pobjedu za redom. U desetom kolu Prve lige za žene – centar uvjerljivo su s 3:1 pobijedile ekipu Gorice.

Koprivnica je povela pogotkom mlade Sare Barbare Booz nakon kornera koji je izvela Helena Kurtanjek već u 2. minuti susreta. Ni deset minuta kasnije također nakon kornera za 2:0 zabija kapetanica Dora Vuljak. Booz je do kraja utakmice postigla još jedan gol i tri boda ostala su u Koprivnici.

Seniorke su poražene od Donata u Novigradu rezultatom 5:1. Gol za Koprivnicu zabila je iz slobodnog udarca Mateja Videc. Koprivnica je u Novigradu igrala s četiri ozlijeđene igračice, a nakon ozljede Anamarije Šijak kojoj je suparnica laktom razbila nos, sudac nije zaustavio susret usprkos tome što su igračice Koprivnice stale da joj pomognu. Protivnička igračica uzela je loptu i zabila za 1:0 i gol je priznat. Iz ŽNK Koprivnica najavljuju da će se za proljeće spremiti uz dva-tri pojačanja i napadati ulaz u Prvu ligu.

Pionirke i kadetkinje u posljednjem jesenskom kolu gostuju u Čakovcu. Nogometašice Koprivnice već od 1. prosinca okreću se dvoranskom nogometu. Nastupit će na 1. županijskom nogometnom turniru ‘Sveti Nikola’, Kutiji šibica, Pan Zimskoj ligi i Festivalu nogometa za najmlađe uzraste.

zatvori