Petak, 26. travnja 2024.

Sjajna predstava mladog Arijana Brkovića protiv Lokomotive: ‘Zadovoljan sam svojom igrom, ali uvijek može bolje’

U prvom sastavu Slaven Belupa u subotnjoj utakmici protiv zagrebačke Lokomotive na ‘Apašu’ našlo se i jedno manje poznato ime u krugovima HNL-a.

Bio je to rođeni Vukovarac, 2001. godište, Arijan Brković. Pitali su se gledatelji na tribini “Ko je ovaj dečec? Kaj ga ne bu vetar spuhnul?”

Krenula je utakmica i već nakon par akcija i dodira s loptom vidjelo se da “zna”. Bio je miran i dobar s loptom, dijelio je odlične paseve, čak i odlično pucao s 20-ak metara, no Grbić mu je obranio.

Brkoviću ovo ipak nije bio debi u hrvatskom prvenstvu; prije dvije sezone pod Tomislavom Ivkovićem odigrao je jedno poluvrijeme protiv Rudeša. Na temelju onoga što je pokazao protiv Lokomotive može se naslutiti da će biti budućnost Slavena u veznoj liniji.

Foto: NK Slaven Belupo

– Ne mogu reći da se nisam nadao nastupu, dugo već sanjam o tome – otkrio nam je mladi Brković nakon utakmice. – Kada sam saznao da ću biti u prvom sastavu bio sam sretan i uzbuđen, nisam mogao dočekati početak utakmice.

Svojom igrom bio je, kaže, zadovoljan, ali: – Uvijek može bolje. Juniorski nogomet različit je od seniorskog: u seniorskom je veći intenzitet, brže se igra, jači su dueli…

Suigrači su mu pomagali i podržavali ga. Tko su mu uzori? – Nemam nekih posebnih nogometnih uzora, ali volim pogledati našeg kapetana reprezentacije Modrića – kazao je.

Što se tiče daljnjih želja i ciljeva, Brković je skromno odgovorio: – Ne razmišljam baš o dalekoj budućnosti. Fokusiram se trenutno na svoje igre u Slaven Belupu.

zatvori