Petak, 26. travnja 2024.

Počele pripreme oko revitalizacije povijesnog dvorca Inkey

Inicijalni sastanak Radne skupine za pripremu projekta revitalizacije Dvorca Inkey u Rasinji održan je danas u prostorijama Županijske uprave.

Podsjetimo, prije dva mjeseca Koprivničko-križevačka županija na javnoj je licitaciji otkupila ovo povijesno važno zdanje s pratećim objektima i zemljištem.

Sastanak je otvorio i vodio župan Darko Koren koji je na početku članove ove Radne skupine izvijestio o aktualnostima vezanim za dvorac Inkey, naglasivši zadovoljstvo što je formirana skupina koja će u svim segmentima procesa svojim stručnim savjetima pomoći u realizaciji projekta obnove i revitalizacije dvorca.

Dodao je kako je bitno temeljito pripremiti projektnu dokumentaciju kako bi se u potpunosti iskoristili vanjski izvori financiranja za tu svrhu, poput natječaja i javnih poziva Ministarstva kulture i europskih natječaja te kako treba implementirati iskustva koja imaju druge županije po pitanju takvih projekata.

Članovi Radne skupine usuglasili su se kako je projekt revitalizacije dvorca od velikog značaja te kako se konkretni rezultati i realni pomaci u razvoju projekta mogu očekivati u skorije vrijeme što će ovisiti o dinamici i usklađivanju dokumentacije te potrebnih pravnih procedura.

Dvorac Inkey u Rasinji. Snimio Marko Posavec (arhiva).
Izvor: kckzz.hr
zatvori