Utorak, 23. travnja 2024.

Župan Koren zadovoljan sastankom s predsjednikom Vlade: Podržavamo smjer razvoja Podravke i smatram da Uprava radi sjajan posao

Župan Darko Koren zadovoljan je jučerašnjim sastankom u Županijskoj upravi na kojem su se okupili predsjednik Vlade Andrej Plenković, troje ministara, gradonačelnik Jakšić, saborski zastupnici Damir Felak, Branko Hrg i Željko Lacković, i drugi.

Podsjetimo, premijer Plenković jučer je boravio u radnom posjetu Podravki, Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji. Župan Koren zahvalio mu je na dolasku, istaknuvši važnost suradnje jedinica lokalne i regionalne samouprave s Vladom te dobru suradnju Koprivničko-križevačke županije s ministarstvima i ostalim tijelima državne vlasti.

Župan je predsjednika Vlade izvijestio o ključnim projektima koje je Županija postavila visoko u svoje prioritete, poput izgradnje brze ceste do Koprivnice i nedavnog sastanka s vodstvom Hrvatskih cesta, zatim projekt iskorištavanja geotermalnih izvora na području županije, a predstavljeni su i programi ulaganja u zdravstvo te izgradnje školskih sportskih dvorana kao i projekt razvoja turističkih potencijala kontinentalnog turizma nakon što je Županija kupila dvorac Inkey u Rasinji.

>> FOTO Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio Koprivnicu, obišao i Renesansni festival

Na sastanku je bilo riječi i o aktualnom stanju projekta RCGO Piškornica za što je predsjednik Plenković, s obzirom na to da se radi o strateškom projektu od državne važnosti, predložio poseban sastanak Županijske uprave s ministrom zaštite okoliša i energetike Tomislavom Ćorićem.

Sudionici sastanka dotakli su se i teme Podravke, a župan je predsjedniku Vlade pojasnio svoje stajalište po pitanju udjela države u vlasničkoj strukturi koprivničkog prehrambenog giganta.

– Podržavamo smjer razvoja Podravke i smatram da Uprava radi sjajan posao, posebice u segmentu povezivanja poljoprivredne proizvodnje s lokalnim dionicima. Tu je Podravka napravila značajan iskorak i pomaže ljudima koji su je praktički izgradili. Smatram kako postojeći vlasnički portfelj u kojem država ima svoj postotak od strateške važnosti ne treba mijenjati jer je on optimalan. On omogućava pozitivan društveni utjecaj koji neće naštetiti potencijalu i profitu, a vratit će višestruko u smislu utjecaja i koristi prema zajednici koji država i sada u postojećem modelu ostvaruje – pojasnio je župan.

Foto: Koprivničko-križevačka županija / kckzz.hr

Predsjednik Plenković je iskazao zadovoljstvo posjetom Koprivničko-križevačkoj županiji i Podravki napomenuvši kako rezultati ohrabruju te su dobar pokazatelj da sjeverozapadna Hrvatska i Koprivničko-križevačka županija dobro koristi svoje potencijale. Prioritet Vlade, istaknuo je Plenković, jest razvoj svih krajeve Hrvatske pri čemu je ključna prometna infrastruktura koja na području Koprivničko-križevačke županije mora doživjeti dodatni poticaj.

– Sastanak sa županom i gradonačelnikom omogućio nam je da steknemo dobar uvid u prioritete, prije svega razvojne. Naravno, tu je najvažnija cestovna infrastruktura: povezivanje Križevaca i Koprivnice, pri čemu će nadležno ministarstvo i Hrvatske ceste raditi maksimalne napore ne samo da se pripremi projektna dokumentacija, nego da se i cijeli projekt realizira i da cijelu tu “žilu kucavicu” kroz Podravinu učinimo korisnijom za sve županije u ovom dijelu Hrvatske – kazao je Plenković.

Predsjednik Vlade najavio je i da će idući susret Vlade Republike Hrvatske, župana te predsjednika udruga gradova i općina biti održan u prosincu ove godine upravo u Koprivnici.

Premijer Plenković u Županijsku je upravu stigao u pratnji ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta Darka Horvata, ministrice poljoprivrede Marije Vučković te ministra turizma Garija Cappellija.

(Koprivničko-križevačka županija)

zatvori