Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Predsjednik Vlade Andrej Plenković posjetio Koprivnicu, obišao i Renesansni festival

Predsjednik Vlade i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković boravio je danas u posjetu Koprivnici.

Plenković je prvo posjetio Podravku gdje se sastao s Upravom tvrtke na čelu s predsjednikom Marinom Pucarom. Potom je u sjedištu Koprivničko-križevačke županije u Nemčićevoj održao sastanak sa županom Darkom Korenom i gradonačelnikom Koprivnice Mišelom Jakšićem te njihovim zamjenicama i zamjenicima, saborskim zastupnicima i suradnicima. Posjetio je i Županijski odbor HDZ-a u Vargovićevoj, a svoj je boravak u Koprivnici završio obilaskom Renesansnog festivala koji je upravo večeras svoja vrata otvorio po 14. puta.

– Drago mi je da smo danas u Koprivnici. To je još jedna prigoda za posjet Renesansnom festivalu, ovoga puta s interesantnom tematikom torture. Čestitam organizatorima, Turističkoj zajednici grada Koprivnice, drago mi je da je po prvi puta i ministar turizma ovdje, na ovom važnom događaju za Koprivničko-križevačku županija, ali i za turističku ponudu cijelog sjeverozapada Hrvatske.

– Čuli smo jako dobre rezultate od Uprave Podravke, i u prehrambenom i poljoprivrednom dijelu, ali isto tako i u farmaceutskom dijelu u pogledu Belupa, i u pogledu dobiti i novih tržišta, većeg zapošljavanja… To je sigurno ohrabrujuće za gospodarstvo grada Koprivnice, ali i naravno cijele Koprivničko-križevačke županije, kao i Varaždinske županije s obzirom na to da se dio aktivnosti odvija u toj županiji, te diljem Hrvatske.

Snimio Marko Posavec.

– Sastanak sa županom i gradonačelnikom omogućio nam je da steknemo dobar uvid u prioritete, prije svega razvojne. Naravno, tu je najvažnija cestovna infrastruktura: povezivanje Križevaca i Koprivnice, pri čemu će nadležno ministarstvo i Hrvatske ceste raditi maksimalne napore ne samo da se pripremi projektna dokumentacija, nego da se i cijeli projekt realizira i da cijelu tu “žilu kucavicu” kroz Podravinu učinimo korisnijom za sve županije u ovom dijelu Hrvatske.

– Razgovarali smo i o pitanjima koja se odnose na obrazovni sustav, na investicije u škole, na investicije u sportske dvorane, kao i o pitanju gospodarenja otpadom što je zbog Piškornice i svih aspekata realizacije tog projekta tema koja je dugi niz godina na dnevnom redu ove županije; o poljoprivredi, stoga je sa mnom ovdje uz ministra Cappellija i ministra Horvata bila i ministrica poljoprivrede Marija Vučković.

– U svakom slučaju, jedno dobro ozračje. Veselimo se tome što će Koprivnica biti domaćin idućega susreta Vlade Republike Hrvatske, župana, predsjednika Udruge gradova i Udruge općina u prosincu ove godine, upravo prije nego što se spoje uredi državne uprave sa županijama – zaključio je Plenković.

Uz premijera Plenkovića, u posjetu Koprivnici bili su i ministar turizma Gari Cappelli, ministrica poljoprivrede Marija Vučković i ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat.

zatvori