Petak, 26. travnja 2024.

Slaven Belupo gostuje u Puli, Purić: Pobjeda nad Hajdukom digla nam je samopouzdanje, puno polažemo u Krstanovića i Ejupija

Nakon velike pobjede protiv Hajduka na domaćem travnjaku ‘Ivana Kušeka – Apaša’ u nedjelju, pred nogometašima Slaven Belupa novo je gostovanje. Peto kolo Hrvatski Telekom Prve lige vodi ih u Pulu gdje ih čeka Istra 1961, šesta na tablici sa šest bodova u prva četiri kola.

Gostovanje u Istri najavio je pomoćni trener Slaven Belupa Vedran Purić, istaknuvši da je momčadi pobjeda protiv Hajduka izuzetno puno značila:

– Nakon prve pobjede u prvenstvu, okrenuli smo se Istri koja ima šest bodova i jako je dobro startala u sezonu. Igraju na domaćem terenu, ali mi smo nakon pobjede puni samopouzdanja i vjere da možemo ponoviti partiju od prošlog vikenda koja je bila prava natjecateljska utakmica i u kojoj smo se baš onako “pofajtali” za te prve bodove.

Istra ima trenutno najboljeg strijelca lige – Mario Ćuže u četiri je kola zabio šest golova. Glavni aduti Slaven Belupa bit će napadački tandem Ivan Krstanović – Muzafer Ejupi koji ne samo da su učinkoviti, već i intimidiraju protivničku obranu, kazao je Purić:

– Dočekali smo da nam se Krle vrati i na suradnji Krle – Ejupi temeljimo jako puno ove sezone. Odlučili smo ove sezone igrati s dva napadača jer smo tako puno opasniji za suparnički gol i suparničke obrane puno nas više respektiraju kad vide dva takva igrača u napadu.

Slaven u Puli neće moći računati na ozlijeđene Tomislava Božića i Miloša Radivojevića te na suspendiranog Brunu Bogojevića. Novi igrači koji su došli u Slaven na posudbu, Karlo Lulić i Božo Mikulić, stekli su pravo nastupa. A Dario Čanađija još uvijek je u B-momčadi. Evo što je Purić rekao o tome:

– On je do daljnjega u B-ekipi i trenira s tom momčadi. Jednostavno, ako trener vidi da će Dario biti i dalje motiviran za rad kao što je bio na proljeće, sigurno će se vratiti u naš tim kad trener odluči da je vrijeme za to.

Utakmica protiv Istre igrat će se na stadionu Aldo Drosina u Puli sutra, u subotu s početkom u 21 sat. Sudit će ju Fran Jović.

zatvori