Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Velika pobjeda Slaven Belupa protiv Hajduka, Puclin i Krstanović osigurali prva tri ovosezonska boda

Slaven Belupo večeras je u 4. kolu Hrvatski Telekom Prve lige na domaćem travnjaku ‘Ivana Kušeka – Apaša’ pobijedio splitski Hajduk s 2:1. Strijelci za Farmaceute bili su Puclin i Krstanović.

Trener Ivica Sertić za današnji susret nije mogao računati na Božića i Jajala koji su u fazi oporavka te na Mikulića i Lulića koji još nisu stekli pravo nastupa. Protiv Hajduka Sertić je postavio Zirduma, Međimorca i Radivojevića u obrani, Delića i Bogojevića na bekovima, Parackog, Glavčića i Puclina u veznoj liniji te Krstanovića i Ejupija u napadu.

>> FOTO Pogledajte tko sve prati Slaven Belupo i Hajduk u Koprivnici, tribina je puna ljepotica

Prvih 15-ak minuta prošlo je u ispitivanju snaga. Prvu priliku imao je Hajduk, no Filipović je bio siguran dva puta za redom. Paracki je opasno zaprijetio iz slobodnog udarca u 28. minuti, no Duka je obranio njegov udarac. Hajduk svoje prilike nije iskoristio, a u 38. minuti Puclin zabija s 20-ak metara za 1:0. Bio je to i rezultat poluvremena.

Desetak minuta u drugom poluvremenu Hajdukov napadač Jakoliš dobio je crveni karton samo dvije minute nakon ulaska u igru. Ubrzo potom drugi žuti, odnosno isključujući crveni karton dobio je i Bogojević. Slaven je u 84. minuti poveo 2:0 iz jedanaesterca koji je ishodio Ejupi, a realizirao Krstanović. Počasni pogodak za Hajduk postigao je Edouk duboko u sudačkoj nadoknadi.

Slavenaši u sljedećem kolu gostuju u Puli kod Istre 1961. Utakmica će se igrati u subotu, 17. kolovoza s početkom u 21 sat.

(NK Slaven Belupo)

11. kolovoza 2019. – četvrto kolo Hrvatski Telekom Prve lige
Koprivnica, Gradski stadion Ivan Kušek – Apaš
NK Slaven Belupo – HNK Hajduk 2:1 (1:0)
NK Slaven Belupo: Filipović – Zirdum, Međimorec (od 58. Nowak), Radivojević (od 65. Karamarko) – Bogojević, Puclin, Paracki, Glavčić, Delić (od 76. Goda) – Ejupi, Krstanović. Trener: Ivica Sertić
HNK Hajduk: Duka – Juranović, Ismajli, Simić (od 54. Svatok), Dolček – Hamza, Nejašmić – Edouk, Caktaš, Jradi (od 54. Jakoliš) – Jairo . Trener: Damir Burić.

Suci: Marko Matoc (Zaprešić), Bojan Zobenica (Velika Gorica), Vedran Đurak (Stupno), Goran Pečarić (Zagreb)
Delegat: Ivan Smokrović (Rijeka)
Kontrolor: Domagoj Ljubičić (Osijek)
Žuti kartoni: Krstanović 29′, Delić 42′, Puclin 52′, Zirdum 69′, Bogojević 76′, 79′, Karamarko 88′ (Slaven Belupo); Simić 28′, Ismajli 84′, Svatok 87′, Dolček 95′ (Hajduk)
Crveni kartoni: Bogojević 79′ (Slaven Belupo); Jakoliš 56′ (Hajduk)
Strijelci: 1:0 Puclin 38′, 2:0 Krstanović 84′, 2:1 Eduok 96′

zatvori