Subota, 27. travnja 2024.

Prognoza vremena za ponedjeljak, 12. kolovoza

Pretežno sunčano i vrlo vruće. Tijekom noći na utorak postoji mala mogućnost slabe kiše ili lokalnih pljuskova. Puhat će slab povjetarac južnih smjerova. Najvišu dnevnu temperaturu očekujemo oko 35 do 37 stupnjeva.

U noći na utorak mjestimice je moguće malo kiše ili pokoji lokalni pljusak, možda i uz grmljavinu, a negdje u jutarnjim satima mogao bi prolazno zapuhati umjeren sjeverac. Danju će biti pretežno sunčano uz promjenjivu naoblaku. Navečer i u noći na srijedu uz jači razvoj oblaka lokalno može biti pljuskova s grmljavinom, a samo ponegdje i grmljavinskog nevremena. Puhat će slab do umjeren sjeveroistočni vjetar i bit će malo svježije: ujutro oko 20, poslijepodne oko 27 do 29 stupnjeva.

U srijedu će biti nestabilno uz moguću povremenu kišu ili pljuskove te osjetno svježije uz sjeverni vjetar. Nakon toga opet postupno sve toplije.

Na kraju, večeras i noćas bacite koji pogled prema nebu jer će njime letjeti Perzeidi, meteori potekli od kometa Swift-Tuttle, znani i kao “suze svetog Lovre”. Kako ih promatrati pročitajte ovdje.


Napomena: ovo je neslužbena prognoza i koristite ju na vlastitu odgovornost. Službenu prognozu možete u svakom trenutku pronaći na internetskim stranicama Državnog hidrometeorološkog zavoda.

zatvori