Petak, 26. travnja 2024.

FOTO/VIDEO: FIUK Drugi dan festivala prošao u znaku predavanja, predstave na otvorenom i svirke domaćeg benda

Drugi dan Festivala izvedbenih umjetnosti i kazališta, sve popularnijeg FIUK-a prošao je u znaku predavanja, predstave na otvorenom i svirke koprivničkog benda Impressions.

Akademski slikar, multimedijalni umjetnik i performer Marijan Crtalić u prostorijama AK Galerije održao je prezentaciju presjeka svojeg umjetničkog djelovanja uz mnoštvo fotografija i vizualnih primjera. Dodatak je to performansu “Čišćenje” kojim je ritualno otvorio ovogodišnje izdanje festivala dan prije.

Nakon njega uslijedila je predstava mlade izvođačice Ive Korbar “Mjesečevo sanjarenje”. Predstava je to zanimljivog koncepta koja je održana u voćnjaku iza prostorija AK Galerije u večernjim satima.

Koncertni dio večeri upotpunili su mladi koprivnički izvođači benda Impressions koji su odličnom svirkom okupili dobar broj zainteresiranih građana.

Danas, na zadnji dan festivala na rasporedu je izložba fotografija kao i predstavljanje knjige Vlaste Delimar s početkom u 18:30, također u AK Galeriji. Nakon toga slijedi predstava skupine KunstTeatar u suradnji s glumačkom družinom Kufer “Dobar, loš, mrtav” u prostorima nekadašnje menze u vojarni.

Završetak festivala očekuje se uz tradicionalno žestoku svirku tri benda, ove godine u prostorima FUNK-a, također na Kampusu. Tako će kraj festivala “začiniti” bendovi Hesperian Death Horse, Grč i The Karmakumulator.

U fotogaleriji i videu u nastavku pogledajte kako je to jučer izgledalo.

 

Koprivnički mladi sastav Impressions na FIUK-u

Posted by Drava.info on Friday, 30 August 2019

zatvori