Subota, 27. travnja 2024.

Koprivnički alpinist Mario Carek osvojio najviši vrh Hrvatske i ujedno prešao polovicu svog dugog, milijun kuna vrijednog puta

Marija su u Kninu dočekali naši Koprivničanci, članovi Udruge Latice.

Koprivnički alpinist Mario Carek prehodao je više od polovice svog puta na dugometražnoj stazi od Pule do Dubrovnika. Cilj njegovog hvalevrijednog pothvata je, podsjetimo, prikupiti milijun kuna za opremanje prostora Udruge Latice u koprivničkom Kampusu.

Prije tjedan dana Mario nam se javio nakon teškog uspona na najviši predio južnog Velebita te grmljavinskog nevremena koje ga je zateklo u planini. Ovog puta iza njega je još veći podvig: osvojio je najviši vrh Hrvatske – Sinjal na Dinari.

Izvor: Milijun koraka (Facebook).

A prije nego što je započeo svoj uspon na Dinaru, Mario je dan iskoristio za odmor i druženje s članovima Udruge Latice. Oni su, naime, predvođeni predsjednicom Nevenkom Fuchs stigli u Knin kako bi ga pozdravili i pokazali koliko su mu zahvalni na onome što za njih čini.

U Kninu su ga, osim naših Koprivničanaca, dočekali članovi HGSS-a Šibenik, ispostava Knin, i gradonačelnik Marko Jelić, dok mu je dekanica Veleučilišta “Marko Marulić” Lovorka Blažević zaželjela dobrodošlicu u studentski dom gdje je i prespavao.

Izvor: Milijun koraka (Facebook).

Marija sada čeka ostatak sedme dionice od Knina do Peruće koji će prehodati u znak podrške križevačkoj Udruzi Maslačak zbog izbacivanja iz prostora.

– Danas sam se popeo na najviši vrh Hrvatske, popet ću se i više. Latice se bore da urede prostor, Maslačke tjeraju iz prostora. Hrvatska sramota i jad – napisao je Mario jučer na Facebook stranici Milijun koraka.

Prema sadašnjem stanju, Mario je napravio više od pola milijuna koraka, točnije njih 652 525, a broj kupljenih koraka prešao je 32 tisuće kuna. Svatko od vas može se uključiti u akciju i “kupiti” Mariove korake na milijunkoraka.org.

Bude li sve po planu, koprivnički alpinist bi na rt Prevlaku i kraj Via Adriatice trebao doći početkom kolovoza.

zatvori