Petak, 26. travnja 2024.

ŽNL IKONE ‘Hobotnica iz Legrada’ sinonim je za golmansku poziciju, a u duši je beskompromisni roker

Najpostojanija frizura županijske lige

U suradnji sa Županijskim ikonama jednom tjedno objavit ćemo priču o ikonama iz županijskog nogometa Koprivničko-križevačke županije. Prošli tjedan pisali smo o Krunoslavu Jambrušiću, a sljedeća priča je o jednoj vratarskoj legendi – Goranu Ružiću.

Popularni Ruža svoji je nogometni put započeo među vratnicama u Školi nogometa Slaven Belupa gdje je kao perspektivan kadetski vratar već sa 16 godina priključen seniorskoj momčadi Slaven Belupa s kojom je nastupao u legendarnom i nikad prežaljenom Intertoto kupu. Nakon Slaven Belupa, Ruža prelazi u redove NK Čakovca, tadašnjeg hrvatskog prvoligaša u kojem se zadržao dvije godine, pri čemu je prvu godinu proveo na posudbi u drugoligašu Omladincu iz Novog Sela Rok.

Snimio Zdravko Vuljak.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Luka Šarlija.

Poslije Čakovca ponovo staje između vratnica Gradskog stadiona ‘Ivan Kušek Apaš’, ovaj puta braneći za NK Koprivnicu u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Nakon dvije sezone u Koprivnici, pola godine proveo je u rodnom Graničaru iz Legrada, a sljedećih pet godina bio je neizostavan dio Podravca iz Virja. Nakon uspješnog razdoblja u Virju vraća se u Graničar u kojem ostaje sve do danas i s pravom je sinonim za tamošnji nogomet.

Jedan od najprepoznatljivijih likova županijskog nogometa već je dugi niz godina dobri duh, kapetan i zaštitno lice legradskog Graničara. Kada nije među vratnicama ne napušta Graničarovo igralište jer je vlasnik Caffe bara ‘Ruža’ koji se nalazi tik do nogometnog terena i u kojem se dugo slavi nakon pobjeda i utapa tuga nakon poraza.

Snimio Luka Šarlija.
Snimio Luka Šarlija.
Snimio Zdravko Vuljak.

U današnje vrijeme gotovo je nemoguće naći nogometaša kvalitetnog glazbenog ukusa, no ovaj beskompromisni roker iz dana u dan ruši brojne stereotipe pa tako i taj da nogometaši isključivo slušaju narodnjake i cajke.

Izvor: Županijske ikone (Facebook)

Najpostojanija frizura županijske lige i rocker među vratnicama – Goran Ružić ‘Ruža’.

Podaci preuzeti s Facebook stranice Županijske ikone.

zatvori