Petak, 26. travnja 2024.

ŽNL IKONE S viškom kilograma i dalje je prava napast za protivničke obrane, a sviranje harmonike ide mu jednako dobro kao i zabijanje golova

U suradnji sa Županijskim ikonama jednom tjedno objavit ćemo priču o ikonama iz županijskog nogometa Koprivničko-križevačke županije. Prošli tjedan pisali smo o Želimiru Mešnjaku, a sljedeća priča je o istinskom nogometnom majstoru i boemu – Krunoslavu Jambrušiću.

Jambra je svoje prve nogometne korake napravio u Školi nogometa Slaven Belupa s kojim je zaigrao u premijernim sezonama Farmaceuta u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Nakon kaljenja u NK Koprivnici, Jambra se ubrzo ustalio u redove Farmaceuta kao jedan od najtalentiranijih igrača koje je Škola nogometa Slaven Belupa proizvela. Ipak, u Slavenu je u ono vrijeme konkurencija bila zaista žestoka, pa se Jambra odlučio na transfer u Šibenik gdje je dobrim igrama zaradio transfer u grčkog drugoligaša GS Kalitheu.

Kruno Jambrušić. Foto: Jasminka Potočnjak.

Kako sam kaže, nogomet u Grčkoj zaista je nešto posebno, a ubrzo se ‘navukao’ i na njihovu lokalnu kuhinju i po povratku u Koprivnicu otvorio je restoran pod nazivom Palki Bar, prvi takve vrste u Koprivnici.

Jambra se još jednom okušao u Slaven Belupu, ali ubrzo je otišao u redove Međimurja, Koprivnice i Grabrovnice. Po uzoru na brojne druge koprivničke nogometaše, Jambra se odlučio na odlazak u Austriju gdje je nastupao za niželigaše Oberndorf, Großpetersdorf, Kaltenbrunner, Güttenbach i Vorau.

Njegovu karijeru najbolje opisuje legendarna izjava Roberta Prosinečkog koji je rekao: ‘Nije bitno gdje, kada i kako, bitno da se kotrlja.’ I zaista, Jambri nije bitno gdje, kada i kako, bitno mu je da redovito para suparničke mreže. Jedno vrijeme igrao je i za rezervnu momčad Tehničara iz Cvetkovca u kojoj je zabijao današnjim županijskim trećeligašima, ali i četvrtoligašima. Prije nepunih godinu dana Jambra se u redovima Koprivnice okitio titulom najboljeg strijelca Treće hrvatske nogometne lige Istok, a u prošloj je sezoni sa svojih 25 ligaških pogodaka Koprivnicu odveo do sjajnog petog mjesta i osvajanja Županijskog nogometnog kupa.

Trenutno igra u redovima Tehničara iz Cvetkovca s kojim je proteklog vikenda osvojio naslov pobjednika Četvrte hrvatske nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica, a trenutno je i najbolji strijelac kluba.

Foto: Zvonimir Markač.
Foto: Zvonimir Markač.
Izvor: NK Tehničar Cvetkovec (Facebook)

Svima je poznata i njegova ljubav prema malom nogometu i ponekad se čini da od svega najviše želi osvojiti koprivnički ili križevački malonogometni turnir.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

Jednako tako, Jambra je i pravi gurman što se tiče hrane i ‘tekućih problema’ pa često na pripreme dolazi s viškom kilograma koji mu u njegovom nogometnom umijeću uopće ne smetaju. Van terena pravi je zafrkant i veseljak koji se ne libi zasvirati harmoniku.

Foto: Zvonimir Markač.

Uvijek borben, pomalo prgav i nevjerojatno istančanog njuha za gol – Krunoslav Jambrušić ‘Jambra’.

Podaci preuzeti s Facebook stranice Županijske ikone.

zatvori