Petak, 26. travnja 2024.

KVALIFIKACIJE Njemice pokazale svu svoju snagu i ostavile Hrvatsku bez Svjetskog prvenstva

Hrvatska ženska rukometna reprezentacija danas je u njemačkom gradu Hammu odigrala uzvratnu utakmicu play-offa protiv domaćina Njemačke za odlazak na Svjetsko rukometno prvenstvo za žene koje se krajem godine održava u Japanu.

Podsjetimo, u prvoj utakmici koja se igrala u koprivničkoj Sportskoj dvorani Gimnazije ‘Fran Galović’, hrvatske reprezentativke remizirale su s favoriziranom Njemačkom.

U današnjem susretu, Njemice su prvo poluvrijeme odigrale na vrhunskoj razini i na predah otišle s velikih pet pogodaka prednosti (14:9). U nastavku susreta, hrvatske reprezentativke ušle su jako dobro i desetak minuta prije kraja susreta smanjile su zaostatak na samo dva pogotka, ali vidno kvalitetnije Njemice susret su zaključile pobjedom 25:21 (ukupan rezultat 49:45).

Hrvatske reprezentativke tako nisu uspjele izboriti vizu za Svjetsko rukometno prvenstvo 2019. godine u Japanu. Hrvatska ženska rukometna reprezentacija ostala je bez još jednog velikog natjecanja, a posljednji puta da su se hrvatske rukometašice kvalificirale na Svjetsko prvenstvo bilo je 2011. godine. Na tadašnjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu, hrvatske reprezentativke zauzele su solidno sedmo mjesto.

Kvalifikacije za Svjetsko rukometno prvenstvo za žene – play off (II)

Srijeda, 5. lipnja
18:45
Njemačka – Hrvatska 25:21 (14:9)

zatvori