Subota, 11. svibnja 2024.

Demokršćani: Osnivanje agrocentara daje smisao županijama, a Podravina i Prigorje imaju odličnu startnu poziciju za taj projekt

Najavljeno osnivanje agrocentara diljem Hrvatske u sklopu Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine velika je prilika za Koprivničko-križevačku županiju, istaknuli su danas predstavnici Hrvatske demokršćanske stranke na konferenciji za medije u Koprivnici.

Zamjenik predsjednika HDS-a i saborski zastupnik Branko Hrg naglasio je da upravo Koprivničko-križevačka županija ima odličnu startnu poziciju da s tim počne i prije stupanja na snagu Nacionalne razvojne strategije:

– Ovdje je Podravka kao tvornica koja se bazira na poljoprivrednoj proizvodnji. Ovdje je i niz malih gospodarstava, odnosno domaćinstava koja danas u principu skoro ništa i ne proizvode, pogotovo tamo gdje su ljudi već u starijoj životnoj dobi; fizički su možda još spremni raditi, ali naravno da se na tržištu ne mogu boriti. Upravo ovakva simbioza, povezivanje tih malih proizvođača u jedan agrocentar, u jedan lanac, i nakon toga plasiranje tih proizvoda prema Podravki može biti jedan pilot-projekt kako ti agrocentri mogu zaživjeti u Hrvatskoj.

Osnivanje agrocentara konačno će dati smisao postojanju županija, zaključuju iz HDS-a, a dodatnu prednost pri tome Koprivničko-križevačka županija ima zbog toga što je inicijator njihova uvrštavanja u Nacionalnu razvojnu strategiju upravo s ovog područja. Riječ je, podsjetimo, o potpredsjedniku županijskog HDZ-a Tomislavu Jurendiću.

zatvori