Petak, 26. travnja 2024.

ŽNL IKONE On je simbol županijskog nogometa, a u trećem poluvremenu jednostavno mu nema ravnog

U suradnji sa Županijskim ikonama, jednom tjedno objavit ćemo priču o ikonama iz županijskog nogometa Koprivničko-križevačke županije. Nakon što smo u premijernom tekstu pisali o Ivanu Vrkiću, sljedeća priča je o istinskoj legendi ŽNL-a – Hrvoju Bačiju.

Popularni Belčo svoju je nogometnu karijeru započeo u Slogi iz Koprivničkog Ivanca gdje se predstavio kao rasni golgeter i talent vruće glave. Nakon učenja zanata u Slogi, dvije sezone proveo je u redovima Bratstva iz Kunovca nakon kojeg je odabrao najbolju relaciju u županijskom nogometu, NK Borac Imbriovec – NK Tomislav Drnje.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.

S Imbriovčanima je osvojio prvenstvo i Županijski kup, a prije četiri godine okitio se naslovom najboljeg strijelca Prve ŽNL. Njegov pogodak u finalu Županijskog kupa 2017. godine protiv Križevaca donio je Borcu povijesnu utakmicu protiv zagrebačkog Dinama, a u Borcu je igrao toliko dobro da su mu čak dva puta oprostili odlazak u redove mrskog rivala Tomislava iz Drnja. Jedno vrijeme govorkalo se da će na probu u Slaven Belupo, čak je bilo i konkretnih poziva, ali on jednostavno “igra za raju” i ne pati na velika imena.

Upravo je jučer s Tomislavom iz Drnja osvojio naslov prvaka Prve županijske nogometne lige, a poznavajući ga, ovog bi ljeta ponovno mogao u redove Borca. Iako je u karijeri zabio više od 100 pogodaka i svaki mu je drag, kako i sam kaže najljepši događaj u životu desio mu se početkom ove godine kada je dobio kći Miu.

Snimio Luka Šarlija.
Snimio Luka Šarlija.

Strah i trepet za protivničke obrane, gdje god da dođe u pravilu je najbolji strijelac. Urbana legenda kaže da nema tog šesnaesterca u županiji u kojem on nije pao i izborio penal. Kada bi se radila postava najboljih ŽNL nogometaša u povijesti, njegovo ime svakako bi bilo u vrhu napada. Sjajan u prvom, još bolji u drugom, a u trećem mu poluvremenu jednostavno nema ravnog.

Ustupio Hrvoje Bači
Ustupio Hrvoje Bači

Istinska ikona županijskih terena, jedan i neponovljivi – Hrvoje Bači ‘Belčo’.

Podaci preuzeti s Facebook stranice Županijske ikone.

zatvori