Petak, 19. travnja 2024.

ŽNL IKONE ‘Killer’ iz Đurđevca u jednoj je sezoni zabio više od 40 pogodaka, a svojedobno je dijelio svlačionicu s Marcelom Brozovićem

Umjetnik na terenu i izvan njega, rekorder po broju pogodaka u jednoj sezoni Prve županijske lige

U suradnji sa Županijskim ikonama, jednom tjedno objavit ćemo priču o ikonama iz županijskog nogometa Koprivničko-križevačke županije. Prvo ćemo predstaviti jednog od najboljih napadača koji je zaigrao u omiljenim županijskim nogometnim ligama – stasitog Ivana Vrkića.

Popularni Vrke svoje je prve nogometne korake napravio u Graničaru iz Đurđevca, a u starijim pionirima dolazi u Slaven Belupo. Nakon kadeta Slaven Belupa i juniora Koprivnice, Vrke upisuje Kineziološki fakultet u Zagrebu, a studentske obaveze nisu ga spriječile da i dalje igra nogomet. U vrijeme kad je studirao, igrao je za nekadašnjeg hrvatskog prvoligaša Hrvatski dragovoljac gdje je svlačionicu dijelio s tada relativno nepoznatim Marcelom Brozovićem, današnjim veznjakom milanskog Intera i hrvatske nogometne reprezentacije.

Nakon avanture u Hrvatskom dragovoljcu, Vrke se vraća u redove matičnog Graničara iz Đurđevca, a karijeru nastavlja u zagrebačkim klubovima Šparta Elektra i Ponikve. Ubrzo se ponovno vraća na županijske terene, a s Mladosti iz Molvi osvaja naslov prvaka Prve županijske nogometne lige. Nakon odlaska iz Mladosti kratko se zadržao u Podravcu iz Virja i Kalinovcu, a onda je uslijedio transfer u redove zakuhalog Borca iz Imbriovca s kojim osvaja Županijski kup, a potom i Prvu ŽNL.

U Imbriovcu si je svojim golovima osigurao status legende, a u prošloj sezoni zabio je rekordna 42 ligaška pogotka čime je postavio novi rekord u broju postignutih pogotka u jednoj sezoni (prijašnji rekord držao je Mark Bartolić koji je zabio 37 pogodaka). U tandemu s još jednom ŽNL ikonom, Hrvojem Bačijem, u šampionskoj sezoni Borca bio je prava napast za svaku protivničku obranu. Iako su njegov talent, nogometno znanje i umijeće neosporni, gotovo je cijelu karijeru muku mučio s ozljedama zbog kojih nikada nije uspio zaigrati na nekoj višoj razini. Gotovo je nevjerojatan podatak da mu je tek prošla sezona bila prva seniorska koju je cijelu uspio izgurati bez ozljeda.

Snimio Marko Posavec.
Snimio Marko Posavec.
Ustupio Ivan Vrkić
Ustupio Ivan Vrkić
Ustupio Ivan Vrkić
Ustupio Ivan Vrkić
Ustupio Ivan Vrkić
Ustupio Ivan Vrkić

Ovaj diplomirani kineziolog na terenu je pravi nogometni romantik po uzoru na svog idola i nekadašnjeg reprezentativca Niku Kranjčara. Osim toga, gdje god da igra velik je mamac za pripadnice nježnijeg spola koje mu nikako ne daju mira. Otkako radi kao trener u Sportskom centru Cerine broj djevojaka koje dolaze tamo vježbati povećao se za 100%. Uz sve to, svira gitaru i obožava glazbu te bi se u šali moglo reći da je pravi jukebox jer nema pjesme kojoj ne zna tekst.

Danas igra za NK Koprivnicu koja se natječe u Trećoj hrvatskoj nogometnoj ligi Istok, a iako je ova sezona jedna od slabijih u povijesti Zelenih, Vrke je u izrazito jakoj ligi uspio utrpati osam prvenstvenih pogodaka. Vrke se tijekom studija okušao i u malom nogometu (i to dosta uspješno), a svojedobno je igrao Drugu hrvatsku futsal ligu.

Snimio Luka Šarlija.
Snimio Luka Šarlija.
Ustupio Ivan Vrkić
Ustupio Ivan Vrkić

Umjetnik na terenu i izvan njega, rekorder po broju pogodaka u jednoj sezoni Prve županijske lige – Ivan Vrkić ‘Vrke’.

Podaci preuzeti s Facebook stranice Županijske ikone.

zatvori