Subota, 27. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Na Festivalu Dobrog Pastira nastupili i mladi koprivnički glazbenici

Šimun Benedikt Kopričanec i Zbor mladih ‘Eshaton’ koprivničke Župe Močile nastupili su na ovogodišnjem, četrnaestom po redu Festivalu Dobrog Pastira u Sračincu.

Ovim festivalom naša Varaždinska biskupija ove je godine obilježila Svjetski molitveni dan za sveta duhovna zvanja. Stoga su, kako je rekao biskupijski povjerenik za pastoral duhovnih zvanja vlč. Siniša Dudašek, i festivalske pjesme iz godine u godinu molitva Bogu za sveta zvanja.

Mladi Koprivničanac Šimun Benedikt Kopričanec na Festivalu Dobrog Pastira izveo je svoju autorsku pjesmu ‘Molitva zahvale’.

– Ovu sam pjesmu napravio tati i dragom Bogu za ljubav – rekao je Šimun za Dravu.info.

Znajući koliko bi to bilo drago njegovom ocu, Šimun je napravio pjesmu čijom je izvedbom dosta zadovoljan:

– Sve je na kraju dobro ispalo. Bio sam opušten i baš mi je bilo zadovoljstvo izvesti svoju pjesmu na ovom festivalu. Znam da ima boljih i iskusnijih od mene, no ja sam napravio onoliko koliko mogu – skromno je rekao Šimun.

Inače, Šimun je već poznat koprivničkoj javnosti. Učenik je osmog razreda koprivničke Osnovne škole “Đuro Ester” i prvog razreda, smjer teoretičar, Srednje glazbene škole “Fortunat Pintarić”. Često nastupa na javnim događajima, a prošle je godine osvojio i pobjedničku titulu na Talent showu koji organizira Gimnazija “Fran Galović” Koprivnica.

Mlade koprivničke glazbenike na Festivalu Dobrog Pastira predstavio je i Zbor mladih ‘Eshaton’ iz Župe Močile.

Voditelj zbora Ivon Fabijanec zadovoljan je nastupom svojih pjevača koji su se pokazali u dobrom izdanju. A kako festival nije natjecateljskog već revijalnog karaktera, Fabijanec drži da je upravo to izvođačima dodatni motiv za nastup:

– Festival koji se održava o nedjelji Dobrog Pastira dobro je iskustvo za mlade pjevače. Premda nije natjecateljskog karaktera, ipak je poticaj za napredovanje, tim više što se na festivalu daje prostor za autorske skladbe.

Tako je i močilski ‘Eshaton’ izveo autorsku skladbu. Pjesmu Božja snaga napisala je članica zbora Jelena Grubić, koja je aktivna i u ženskoj Klapi Viva.

zatvori