Subota, 18. svibnja 2024.

ŽUPANIJSKI KUP Tehničar je favorit protiv Borca, Koprivnica prolaz u finale traži već u prvoj utakmici

Prve utakmice polufinala Županijskog nogometnog kupa igraju se u srijedu, na Praznik rada.
Tehničar iz Cvetkovca sutra će na Starom bregu ugostiti Borac iz Imbriovca u još jednom nogometnom spektaklu. Nogometaši Borca sigurno su potreseni zbog nedjeljnog poraza u županijskom el clasicu od Tomislava iz Drnja, pa u Cvetkovcu traže dobar rezultat kako bi u drugoj utakmici na domaćem terenu pokušali izbaciti favorizirani Tehničar. Dobra vijest za Imbriovčane je povratak suspendiranog napadača Marka Matijašeca, ali zbog ozljeda van kadra ponovno će biti Sandro Rajić i Igor Kragulj. S druge strane, kod Tehničara su zbog ozljeda upitni kapetan Nikola Grabar i Christian Borac, iz istog razloga izostat će i Kruno Lovrek, a neće moći računati ni na suspendiranog Sašu Vukonića.

– To je još jedna utakmica na putu prema našem cilju, finalu i trofeju pobjednika Kupa. Igramo na svom terenu i ne mislimo ništa kalkulirati. Želimo pobijediti i ostvariti što bolji rezultat uoči uzvrata. Naravno, svjesni smo da neće biti lako, u Kupu nikada nije, nijanse mogu odlučiti, no dat ćemo sve od sebe da ostvarimo ono što želimo. Trenutno smo u zahtjevnom periodu s mnogo utakmica. Ritam nije lak, no krpamo se kako znamo. Uostalom, trenutno smo u situaciji u kakvoj smo i htjeli biti. U završnici smo Kupa i ponovno smo preuzeli vodeće mjesto u prvenstvu. Idemo iz utakmice u utakmicu, trudimo se ostvariti ciljeve, a to je sve nemoguće bez prave borbe – rekao je Nikola Grabar, kapetan Tehničara iz Cvetkovca.

Grabar se kratko osvrnuo i na momčad Borca koju maksimalno respektira.

– Svi znamo za uspjehe Imbriovčana u Kupu. Očito je da im ovo natjecanje leži i stvorili su određenu reputaciju koju treba poštovati. No, dolaze na naš teren i moramo pokazati što to znači. Uvijek su neugodan protivnik i očekuje nas pravi posao, ali takve su utakmice i najbolje – zaključio je Grabar.

U drugom susretu dana, Koprivnica će na Gradskom stadionu “Ivan Kušek Apaš” ugostiti Mladost iz Kloštra Podravskog, momčad koja trenutno zauzima sedmu poziciju u Četvrtoj hrvatskoj nogometnoj ligi Bjelovar-Koprivnica-Virovitica. Zeleni u Kupu definitivno vide način kako spasiti sezonu s obzirom na to da su jednom nogom na pragu ispadanja iz Treće hrvatske nogometne lige Istok. U sutrašnjem susretu neće moći računati na ozlijeđene Karla Slukića i Lea Hajdinjaka.

– Sutra očekujem pobjedu pošto smo ipak rang više od Mladosti iz Kloštra Podravskog. Iako rezultati u posljednje vrijeme ne pokazuju da smo u formi, mislim da smo favoriti, a treba uzeti u obzir da smo i branitelji naslova. Fali nam nekoliko igrača, ali sutra idemo po pobjedu koja nam treba za samopouzdanje. Mladost respektiramo maksimalno, ali mislim da već u prvoj utakmici možemo riješiti pitanje prolaska u finale – rekao je Nikola Tuba, igrač NK Koprivnice.

Također, kapetanu Bojanu Tucakoviću sutra na raspolaganju neće biti ni Lovro Šarlija, Ivan Azenić te Tomislav Janeš koji predstavljaju koprivničku Gimnaziju Fran Galović na Državnom prvenstvu u futsalu koje se održava u Poreču.

Županijski kup – polufinale (I)

Srijeda, 1. svibnja
17:00
Cvetkovec: Tehničar – Borac
Koprivnica: Koprivnica – Mladost (Kloštar P.)

zatvori