Nedjelja, 5. svibnja 2024.

FOTO: PRVA ŽNL Tomislav slavio sjajnim preokretom, derbi začelja odlučen u samom finišu utakmice

Kompletirano je i ‘okruglo’ 20. kolo Prve županijske nogometne lige, a derbi susret ovog kola bio je u Drnju gdje su se na popularnom Parku prinčeva u županijskom ‘el clasicu’ suočili vodeći Tomislav iz Drnja i drugoplasirani Borac iz Imbriovca.

Podsjetimo, kolo su jučer otvorili Graničar iz Legrada i Tehnika te Miklinovec i Prekodravac iz Ždale, a o spomenutim susretima možete pročitati ovdje.

Današnje susrete u jutarnjem terminu otvorili su Bratstvo iz Kunovca i Drava iz Novigrada Podravskog. U jednostranoj utakmici, nogometaši Bratstva slavili su s visokih 5:1. Spomenimo još kako su pogotke za Bratstvo postigli Marko Jurčić (3), Dejan Slijepčević i Kristijan Dominović, dok je utješni pogodak za goste postigao Dejan Šimek.

Gledatelji u Drnju mogli su vidjeti sjajan nogomet između dvije najbolje momčadi Prve ŽNL. Borac je poveo u prvom poluvremenu preko Kovačića i s tim se rezultatom otišli na predah. Međutim, u nastavku susreta Tomislav je pokazao zašto je vodeća momčad lige. Manojlović je s dva brza pogotka donio zasluženu prednost, a konačne udarce zadali su Peroković i Bači. Tomislav je tako osvojio vrijedna tri boda koja bi im mogla biti i presudna za osvajanje prvenstva.

Osvit je slavio u Hlebinama kod Lipe s 2:0. Lončar je pogodio iz penala, a jedan pogodak Hlebinčani su sami zabili u vlastitu mrežu. Molvarska Mladost slavila je na domaćem terenu protiv Tomislav-Radnika iz Svetog Ivana Žabna s 3:1, dok je derbi začelja između Kalinovca i Sloge iz Koprivničkog Ivanca pripao domaćinu koji je pogodak za 1:0 postigao u 87. minuti utakmice.

Prva ŽNL – 20. kolo

Subota, 27. travnja
17:00
Legrad: Graničar – Tehnika 0:2
Koprivnica: Miklinovec – Prekodravac 2:0
Nedjelja, 28. travnja
11:00
Kunovec: Bratstvo – Drava (Novigrad P.) 5:1
17:00
Hlebine: Lipa – Osvit  0:2
Molve: Mladost – Tomislav-Radnik  3:1
Drnje: Tomislav – Borac  4:1
Kalinovac: Kalinovac – Sloga  1:0

zatvori