Srijeda, 27. ožujka 2024.

PODRAVKAŠICAMA SE SMIJEŠI DVOSTRUKA KRUNA Saračević progovorio o odlascima: Treba im zahvaliti na svemu što su učinile u ovoj sezoni

Rukometašice Podravka Vegete protekle su subote pobijedile Lokomotivu (28:23) u derbiju 24. kola Prve hrvatske rukometne lige za žene. Ovom pobjedom Podravkašice su stigle na korak do osvajanja nove titule državnih prvakinja, odnosno jubilarnu 25. titulu u svojoj povijesti otkako je Republike Hrvatske.

U samo deset dana koprivničke su rukometašice dva puta uspjele pobijediti najvećeg rivala, prvo u četvrtfinalu Kupa, a u subotu i u prvenstvenom susretu. Što se same utakmice tiče, Podravkašice su u susret krenulo nešto nervoznije, ali u drugom poluvremenu na krilima sjajne Dejane Milosavljević pokazale su zašto su najuspješnija ženska rukometna ekipa u Hrvatskoj.

– Utakmica je sama po sebi bila izuzetno napeta, pogotovo kad su igračice Lokomotive smanjile našu prednost od sedam razlike na samo dva pogotka zaostatka. U tom trenutku bila je prisutna mala panika, ali stvarno smo ostavile srce na terenu. Ja sam dala zadnje atome snage i mislim da će mi trebati tjedan dana odmora da se oporavim. Emocije su stvarno bile na visokoj razini, skoro sam pustila suzu nakon što je utakmica završila. Ove dvije utakmice bile su presudne za nas i sada možemo reći da smo praktički osvojile duplu krunu – rekla je Korina Karlovčan, krilna igračica Podravka Vegete.

Nakon utakmice, trener Zlatko Saračević prokomentirao je navodne špekulacije o odlascima nekih igračica, a sada je jasno kako sljedeće sezone u dresu Podravka Vegete nećemo gledati Karynu Yezhykavu, Alenu Ikhnevu i miljenicu koprivničke publike Nataliju Chigirinovu. Svoj odlazak već ranije potvrdila je i Maria Holešova koja odlazi u Mađarsku.

– Prije same utakmice nije bilo ni riječi o tome tko dolazi, a tko odlazi. Neke stvari koje se tiču dolaznih i odlaznih transfera već su ranije dogovorene, ali sve je to stjecaj različitih okolnosti. Neke djevojke žele biti bliže kući, neke žele biti s dečkom, sve je to normalno i u dogovoru s klubom ostvareno. Ja se nisam miješao u te stvari, dao sam par savjeta, ali sve rješava rukovodstvo kluba. Sve cure igraju sa srcem i dušom i bile su maksimalno korektne. Možda je prerano, ali ja bih zahvalio svim curama koje su nas pojačale. Maria, Karyna, Natalia i Alena su nas digle, one su svojim igrama ostvarile naše planove za ovu sezonu. Također, još jednom bih pohvalio sjajnu atmosferu u dvorani, ovaj grad i publika zaslužuju trofeje i Ligu prvakinja – rekao je Zlatko Saračević, trener Podravka Vegete.

Bilo kako bilo, Podravka Vegeta ove je sezone ostvarila sve zadane ciljeve. Podravkašice su izborile nastup u Ligi prvakinja, igrale su završnicu EHF kupa, na korak su do osvajanja dvostruke krune (prvenstvo i Kup) i vratile su publiku u Sportsku dvoranu Gimnazije “Fran Galović”. Koprivničke rukometašice do kraja prvenstva igraju još protiv Zameta i Sesveta, a pobjede u oba susreta značile bi i novu titulu. Također, uskoro im predstoji i polufinalni susret Hrvatskog rukometnog kupa za žene.

zatvori