Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Svjetski putnik iz Koprivnice Vedran Petričić u Nikaragvi

Republika Nikaragva još je jedna od zemalja koju je Koprivničanac Vedran Petričić odlučio pobliže upoznati.

Podsjetimo, svjetski putnik Vedran Petričić do sada je obišao više od pedeset zemalja na pet kontinenata. Već smo izvijestili o njegovom putovanju u Indoneziju, dok posljednjih nekoliko tjedana obilazi države Latinske Amerike. Imao je prilike mjesec dana boraviti u Kolumbiji, posjetio je Panamu i Kostariku, a posljednjih nekoliko dana provodi u Nikaragvi.

Zemlja je to koja graniči s Hondurasom na sjeveru i Kostarikom na jugu. Na zapadu izlazi na Tihi ocean, a na istoku na Karipsko more. O tome koliko je posebna govori činjenica da oko petinu ovu zemlje čine zaštićena područja kao što su nacionalni parkovi, rezervati prirode i biološki rezervati.

Ipak, zemlju trenutno posjećuje relativno mali broj turista zbog teške situacije u kojoj su se stanovnici glavnog grada Manague prošle godine našli. U brojnim krvavim prosvjedima lokalci su zahtijevali svrgavanje predsjednika Daniela Ortege koji državom vlada već više od 11 godina.

– Nema baš puno turista u Nikaragvi jer su prošle godine bili grdi prosvjedi, ali se pomalo vraćaju – piše Vedran.

Među brojnim zanimljivostima koje je Vedran imao prilike vidjeti je i Masaya – vulkan poseban zbog konstantno aktivne lave čije je područje 1979. godine proglašeno nacionalnim parkom, ujedno prvim i trenutno najvećim u Nikaragvi.

Kako izgleda vulkan Masaya, ali i ostala karakteristična obilježja i prirodna bogatstva ove južnoameričke zemlje pogledajte u fotogaleriji.

zatvori