Petak, 26. travnja 2024.

FOTO Koprivnički svjetski putnik Vedran Petričić na putovanju Kolumbijom: Medellin je bio jedan od najopasnijih gradova, a sada je jedan od najpoželjnijih za život i rad

Vedran Petričić, Koprivničanac i veliki svjetski putnik koji je do sada obišao više od pedeset zemalja na pet kontinenata, nakon Indonezije ovoga nam se puta javio iz prekrasne Kolumbije u kojoj je boravio mjesec dana. Nešto svojih dojmova podijelio je i s nama.

O putovanju u Indoneziju pisali smo prije dvije godine, a ovoga puta Vedran je odlučio posjetiti Kolumbiju.

U Kolumbiji je boravio mjesec dana, i kako nam javlja, posjetio je sve veće gradove, od glavnog grada Bogote, Medellina, San Gila, Barrichare, Guatapa, Salento, Filandiju do karipskog dijela na sjeveru: Santa Marta, Minca, Barranquilla i Riochache.

Kolumbija je vrlo živopisna zemlja s posebnim geografskim zanimljivostima i poviješću. Upravo je u Medellinu, koji je Vedran posjetio, odrastao i živio zloglasni kriminalac Pablo Escobar, a sam grad je i inače bio poznat kao leglo kriminala.

– San Gil je grad za razne aktivnosti poput paraglidinga u Chichamocha kanjonu, rafting na brzacima klasa 4 i 5, a posebno mi je bilo zanimljivo vidjeti Medellin u impresivnoj transformaciji od imidža najopasnijeg grada za život do jednog od najpoželjnijih gradova za život i rad u Južnoj Americi – podijelio je s nama Vedran svoje dojmove.

Osim spomenutih gradova i mjesta, u putovanju Vedran je obišao i Jardin – regiju kave, Cocora dolinu – mjesto s najvišim palmama, LaGuajiru – pustinju na sjeveroistoku zemlje te najsjeverniju točku Južne Amerike – Punta Galinas.

U ovom četveromjesečnom putovanju latinskom Amerikom Vedran iz Kolumbije planira putovati dalje na sjever, u Srednju Ameriku, od Paname pa sve do Meksika. U trenutku pisanja ovog teksta Vedran se nalazi u Panama Cityju i svoje putovanje sretno nastavlja dalje.

Što je sve vidio i u čemu je uživao u Kolumbiji, donosimo u nastavku u bogatoj galeriji fotografija koje nam je Vedran i ustupio.

zatvori