Srijeda, 1. svibnja 2024.
Home Aktualno FOTO/VIDEO Još jedna generacija studenata Sveučilišta Sjever svečano je bacila kape u zrak

FOTO/VIDEO Još jedna generacija studenata Sveučilišta Sjever svečano je bacila kape u zrak

0
FOTO/VIDEO Još jedna generacija studenata Sveučilišta Sjever svečano je bacila kape u zrak
Snimio Marko Posavec.
Četvrta generacija prvostupnika na Sveučilištu Sjever danas svečano prima svoje diplome.

Preddiplomske studije u Sveučilišnom centru u Koprivnici završilo je stotinjak prvostupnika tri studijska odjela – novinarstva, medijskog dizajna te poslovanja i menadžmenta u medijima.

– Ono što je meni jako bitno jest da studenti ne napuštaju Sjever. Trećina studenata novinarstva ostaje tu na diplomskom studiju. Drago mi što su shvatili da im Sveučilište Sjever može puno dati i što su nas prepoznali među puno drugih sveučilišta. Naši studenti su traženi, dobivam upite od raznih agencija i novinskih kuća imamo li dobrih i kvalitetnih studenata. Naravno da ih imam, bit će ih još – rekla je pročelnica Odjela za novinarstvo Gordana Tkalec.

Gordana Tkalec. Snimio Marko Posavec.

Pohvalnicu za izniman uspjeh tijekom studija s najboljim ostvarenim prosjekom među novinarima primio je Koprivničanac Miroslav Miletić.

– Upisao sam dalje i diplomski studij novinarstva na Sjeveru. S obzirom na to da već deset godina radim u medijima, faks mi je omogućio da teoriju spojim s praktičnim znanjima i da unaprijedim sebe kao profesionalca. Profesori na Sjeveru su jako susretljivi, predavanja su koncipirana s dobrim omjerom prakse i teorije i smatram da studiranje na Sjeveru pruža kvalitetno obrazovanje – pohvalio je svoje Miletić svoje sveučilište.

Miroslav Miletić. Snimio Marko Posavec.

Podsjetimo, Sveučilište Sjever jedino je na ljetnom roku prošle godine popunilo sva redovna mjesta, a dva studijska programa – fizioterapija i medijski dizajn našla su se na popisu pet najtraženijih u zemlji. Stoga ne iznenađuje što je pročelnica novinarstva zadovoljna proteklom akademskom godinom.

– Meni je jako drago što nam dolaze studenti iz cijele Hrvatske. Mi ćemo se potruditi i dati im što više možemo – znanja, prakse i novih trendova po čemu smo prepoznatljivi. Ne učimo studente neke stare stvari već sto godina, trudimo se biti moderni i inovativni. Rastemo, razvijamo se, imamo novih odjela, puno radimo, ali rezultati su jako dobri – smatra pročelnica Tkalec.

Na Sveučilištu Sjever u Koprivnici studira osamstotinjak studenata na pet preddiplomskih, četiri diplomska i jednom poslijediplomskom studiju.

Promocija na Sveucilistu Sjever 😊

Objavljuje Drava.info u Srijeda, 13. veljače 2019.

 

zatvori