Petak, 26. travnja 2024.
Home Aktualno FOTO Snježana Tišljarić podarila nam je novu knjigu, ali i kumstvo afričkim djevojčicama

FOTO Snježana Tišljarić podarila nam je novu knjigu, ali i kumstvo afričkim djevojčicama

0
FOTO Snježana Tišljarić podarila nam je novu knjigu, ali i kumstvo afričkim djevojčicama
Snimio Prioriti foto.
Nova, treća po redu knjiga Snježane Tišljarić “Simfonia poetika” predstavljena je jučer javnosti u studijskom odjelu koprivničke Knjižnice i čitaonice Fran Galović.

Autorica, inače povremena suradnica Drave.info, okupljene je počastila svojim stihovima i prozom, plesom, pjesmom i glazbom. U tome su joj pomogli prijatelji poput Dijane Šarek, obitelji Oštrkapa – Marije, Marija i Andrijane, Petre Šimunić, Doris Igrec…

Glazbene točke nadahnuto su izveli Mihovil Maloča i Hraščanci – Marin, Helena i Rajnard.
Kako je rekla jedna od gošći, Martina Petras, bilo je predivno i prekrasno, prožeto ljubavlju i Božjim milosrđem i mirom.

Snimio Prioriti foto.

I doista, okupljanje je bilo prepuno radosti i emocija, a autorica je – umjesto materijalnih darova, svima podarila – kumstvo. Naime, umjesto prigodnom domjenka, Snježana je novac usmjerila za pomoć djeci Afrike, baš kao što i dio prihoda od ove knjige ima humanitarnu namjenu. Tako su dvije djevojčice iz Tanzanije Ujewe dobile kumove zahvaljujući kojima su im osigurani topli obroci i mogućnost odrastanja.

Snimio Prioriti foto.

Snježana je tako prvo kumstvo podarila svojoj djeci Tei, Lani i Tinu, koji su joj pomogli izdati knjigu. A nadalje će pomagati malenoj Rosemary Beatusi Mkane. A svima ostalima, koji su sudjelovali u programu, bilo kao izvođači ili “samo” posjetitelji, podarila je drugo kumstvo – afričkoj djevojčici Agripini Mdawalo, koja je siroče, bez roditelja ali ima brata.

Kako nas je autorica uvela u praznik ljubavi – Valentinova, pogledajte u galeriji fotografija. Mi pak našoj Snježani želimo da nas obraduje novim knjigama, ali i da si ispuni san te da ode u Afriku pomoći tamošnjoj djeci. A mi ćemo objaviti dojmove i putopise.

zatvori