Srijeda, 8. svibnja 2024.

Podravkašice idu na teško gostovanje u Dansku, upitna jedino Ihnjeva

Rukometašice Podravka Vegete u nedjelju igraju utakmicu drugog kola EHF Kupa. Nakon pobjede nad španjolskom Bera Berom na domaćem terenu, ovog puta putuju u Dansku gdje će im protivnice biti osvajačice danskog prvenstva i polufinalistice EHF Kupa.

Nykøbing Falster je kvalitetna ekipa koja igra brz rukomet, smatra trener Podravkašica Zlatko Saračević. Posebno dobro, kaže, igraju u obrani i tu će naše cure imati najviše problema:

– No, ove godine imaju jedan problem, a to je da im je trudna glavna igračica koja im igra na poziciji lijeve vanjske i koja je nositelj pa su joj našli nekakve zamjene. Mi radimo na onim stvarima koje su nam “štekale” u prvoj utakmici. Pogotovo na realizaciji jer ćemo skupo platiti ako ćemo imati isto toliko grešaka kao protiv Bera Bere.

Zlatko Saračević. Snimila Nela Carek.

Atmosfera u našoj svlačionici je dobra, a zdravstvenih problema ima jedino Aljona Ihnjeva koja već dulje vrijeme muku muči s ramenom. Kakvo je njezino stvarno stanje bit će, kaže trener Saračević, poznato nakon današnje magnetske rezonance.

– Sigurno je da idemo gore odigrati jako dobru utakmicu i vratiti se sa što boljim i pozitivnim rezultatom. Mislim da jako dobro radimo i da nas trener i stručni stožer jako dobro pripremaju, cure su motivirane i atmosfera je dobra – rekla je na današnjoj konferenciji za medije vratarka Antonia Tucaković.

Antonia Tucaković. Snimila Nela Carek.

A uoči gostovanja u Danskoj, sportska direktorica Miranda Tatari Šimunović osvrnula se na dramatičnu pobjedu nad Bera Berom:

– Ono što smo svi željeli – da otvorimo europsku sezonu pobjedom – ostvarili smo. Možda ne baš predivnim izdanjem uz puno oscilacija i promjena, ali najvažnije je da smo uzeli prvu pobjedu, uzeli dva boda.

Utakmica će početi u 18 sati. EHF neće prenositi utakmicu, no iz uprave kluba poručili su da će pokušati osigurati prijenos preko Facebook stranice Rukometnog kluba Podravka Vegeta.

Miranda Tatari Šimunović. Snimila Nela Carek.
zatvori