Petak, 19. travnja 2024.
Home Aktualno FOTO/VIDEO Sjajna Podravka srušila Bera Beru, Čigirinova konačno zablistala

FOTO/VIDEO Sjajna Podravka srušila Bera Beru, Čigirinova konačno zablistala

0
FOTO/VIDEO Sjajna Podravka srušila Bera Beru, Čigirinova konačno zablistala
Rukometašice Podravka Vegete danas su odigrale prvi susret grupne faze EHF Kupa protiv španjolske Bera Bere.

Već u prvoj minuti igračice Bera Bere postigle su dva pogotka, a isključenje je zaradila Ježikova. S igračicom manje Podravka je uspjela zabiti prvi pogodak nakon dugog napada, a zabila ga je Selena Milošević. Raspoložena Milošević nadodala je još dva pogotka, ali obrana Podravke nema rješenje za brzi protok lopte Španjolki pa je u 6. minuti rezultat 6:3 za gostujuću ekipu.

U 11. minuti utakmice trener Podravka Vegeta Zlatko Saračević pozvao je prvi time out. Podravka ne igra dovoljno agresivno u obrani i gostujuće igračice vode 9:5. Podravkašice su se ipak malo probudile i na polovici prvog poluvremena imaju zaostatak od samo dva pogotka (9:11) i igračicu više na parketu. U 17. minuti utakmice zbog prigovaranja sucima žuti karton zaradio je Zlatko Saračević.

Deset minuta prije kraja prvog poluvremena Podravka je izjednačila na 11:11 preko Holešove, a polako se bude i tribine dvorane Gimnazije Fran Galović. Vratarka Podravke Antonija Tucaković nanizala je tri obrane i pet minuta prije kraja prvog poluvremena rezultat je 12:12, Podravkašice su u posljednjih nekoliko minuta puno bolja ekipa. Dvije minute prije kraja poluvremena Magdalena Ecimović obranila je izuzetno važan sedmerac pri rezultatu 13:14.

Kakva završnica prvog poluvremena, Ana Debelić postigla je pogodak u posljednjoj sekundi i dovela Podravku u vodstvo od 15:14.

Sjajan ulazak Podravke u drugo poluvrijeme, Ježikova, Debelić i Ihnjeva zabijaju za plus tri pogotka prednosti (19:16). Igračice Bera Bere iskoristile su igračicu više i stigle na samo pogodak zaostatka. Sjajna majstorija Adriane De Castro i Bera Bera je stigla do izjednačenja 17. minuta prije kraja utakmice, rezultat je 22:22.

Uspjele su gostujuće igračice preokrenuti rezultat i 15 minuta prije kraja utakmice vode 24:22. Spomenimo još kako je Čigirinova promašila sedmerac pri rezultatu 23:22 za Bera Beru. Međutim, Podravka ekspresno dolazi u vodstvo golovima Turk, Milošević i Ihnjeve, rezultat je 25:24 za Podravkašice deset minuta prije kraja susreta.

Ušle su Podravkašice u sjajnu seriju i pet minuta prije kraja vode s 28:25, Španjolke nemaju rješenja za sjajnu Antoniju Tucaković koje niže obrane iz napada u napad. Konačno pravo izdanje Čigirinove, sjajno diktira igru Podravke i zabija ključne pogotke. Podravkašice su rutinski privele utakmicu u svoju korist i slavile s konačnih 32:29. Spomenimo još kako je prve minute za Podravku upisala i mlada igračica Lucija Jandrašić.

EHF KUP 2018./19.
Nedjelja, 6. siječnja
18:00
RK Podravka Vegeta – Super Amara Bera Bera 32:29 (15:14)

 

Slavlje Podravkašica nakon pobjede protiv Bera Bere!

Objavljuje Drava.info u Nedjelja, 6. siječnja 2019.

 

 

zatvori