Utorak, 21. svibnja 2024.

NOVE KRUNE ZA KRAJ SEZONE U Koprivnicu stigli naslovi prvaka, Leon Zelenko završio karijeru u malom kartingu

Kartingaši su u Koprivnicu sa svečanosti u Bakru donijeli pet novih naslova državnih prvaka!

Karting klub Koprivnica ekipni je prvak Hrvatske; dvanaestogodišnjak Marko Turk – Čakovčanin koji vozi za Koprivnicu – prvak je Hrvatske u klasi Mini 60, a desetgodišnji Leon Zelenko osvojio je tri pobjedničke titule: prvak je Hrvatske u kategoriji 125 Micromax, proglašen je najboljim juniorom Hrvatske, a k tome je dobio i pehar za doprinos karting sportu na međunarodnim natjecanjima. Tako je i službeno završila iznimno uspješna sezona 2018. u kojoj su koprivnički kartingaši pokazali da se rezultati postižu predanim radom.

Ustupio Danijel Zelenko

Leon je, podsjetimo, u prošloj sezoni osvojio i međunarodne naslove – prvak je u Sportstil kupu te FIA-inog natjecanja za mlade vozače u centralnoj Europi. A premda je izostao bolji rezultat na Svjetskom prvenstvu u Brazilu, prošlu sezonu Leon će pamtiti kao godinu najvećih rezultata koje je dosad postigao, rekao je Dravi.info njegov otac i predsjednik Karting kluba Koprivnica Danijel Zelenko:

– Ovo su najveći rezultati koje je Leon do sad osvojio. Ostaje žal zbog peha u Brazilu, no premda su izostali veći rezultati, činjenica je da smo dvije godine za redom bili finalisti Svjetskog prvenstva, što dovoljno govori samo za sebe.

Ustupio Danijel Zelenko

Leon je ujedno završio karijeru u maloj klasi kartinga te će nastaviti natjecati se u dobnoj kategoriji od 12 do 14 godina.

– Odbor za karting sport Hrvatskog auto i karting saveza pozitivno je odgovorio na naš zahtjev da se Leon, iako mu je tek 10 godina, natječe u kategoriji starijih vozača. Zbog rezultata koje je dosad postigao te zbog konstitucije (dosegao je potrebnu visinu i težinu), dozvoljeno mu je da se od sezone 2019. natječe u klasi Junior – najavio je Danijel Zelenko.

A s obzirom na to da će se natjecati sa starijim dječacima koji imaju više iskustva u vožnji, ove godine, kaže Danijel Zelenko, nemaju posebnih očekivanja. U planu im je stjecanje iskustva u juniorskoj kategoriji i postizanje što boljih rezultata, bez imperativa postizanja pobjeda i osvajanja naslova.

A kad su u pitanju ostali planovi kluba, njih je Danijel Zelenko najavio lani u listopadu kad je preuzeo funkciju predsjednika – najvažniji je izgradnja karting staze u Koprivnici.

Nama preostaje jedino čestitati i poželjeti im nove uspjehe.

Ustupio Danijel Zelenko
zatvori