Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Danijel Zelenko novi je predsjednik Karting kluba – plan mu je izgradnja karting staze

Danijel Zelenko novi je predsjednik Karting kluba Koprivnica. Na toj je dužnosti zamijenio Hrvoja Tisaja, koji više nije u mogućnosti voditi ovaj klub zbog drugih životnih obvezna.

Zelenko se prihvatio vođenja Karting kluba jer je – kaže, zajedno sa sinom Leonom, trenutno najaktivniji. A najvažniji mu je cilj u četverogodišnjem mandatu, osigurati klubu uvjete za rad u samoj Koprivnici:

– Moj je osnovni cilj pokušati, naravno ako uspijemo, negdje sagraditi vlastitu stazu. Ili ćemo koristiti stazu koju kraj Šoderice gradi bivši kartingaš Ivan Baran. Pokušat ćemo kod njega organizirati karting školu. Za sad. Ako uspijemo negdje bliže, bude li sluha, ili ako uspijemo novac za izgradnju vlastite staze dobiti iz fondova, onda ćemo imati i sportski turizam u Koprivnici. Ljudi će na cijeli vikend dolaziti u Koprivnicu, imat ćemo puno međunarodnih utrka, puno stranaca koji će dolaziti. U principu, imat ćemo svega, samo nam treba staza. Bez nje ne ide.

A za stazu im treba tek pet hektara zemljišta i kilometar asfalta, kaže Zelenko i pripovijeda što mu uglavnom odgovaraju kad traži potporu za ovaj projekt:

– U Koprivnici nemamo apsolutno nikakve uvjete za rad. Pokušavali smo razgovarati, no nitko nema sluha. Kažu – kaj ćemo raditi stazu za tvog sina? Na to im velim da nismo imali ni plivača dok nismo izgradili bazen. A po koprivničkim garažama sigurno ima više od 50 kartinga koji bi se pokrenuli. Organizirali bismo i karting školu, no trenutno za to nema sluha.

A premda u svom gradu nemaju nikakve uvjete za rad, koprivnički kartingaši postižu vrhunske rezultate:

– Karting klub Koprivnica već je dugi niz godina u samom vrhu hrvatskog kartinga. Visoko smo si postavili ljestvicu, puno radimo i rezultati se vide. Karting klub Koprivnica bio je prvak ove i pretprošle godine, a godinama smo u vrhu hrvatskog kartinga. Osvajamo sve kaj možemo, uz budžet kakav imamo. Nešto novca dobivamo iz Zajednice sportskih udruga, to rasporedimo na cijelu sezonu i tak’ se vozimo.

U Klubu je, kaže njihov predsjednik Zelenko, aktivno 15-ak članova koji voze utrke prvenstva Hrvatske i međunarodne utrke.

Tako na najbolji način nastavljaju tradiciju kluba koji djeluje dulje od 50 godina. Trude se biti dostojnim nasljednicima osnivača Karting kluba Koprivnica, poput Pepija Dolenca i drugih koprivničkih vozača.

zatvori