Petak, 26. travnja 2024.

JUNACI ZIMSKE LIGE Mario Paveli: Naslov je sjajna stvar, ali najviše smo ponosni na to što je čitava dvorana bila uz nas

U spektakularnom finalu 11. sezone PAN Zimske lige pobjedu je odnijela ekipa CB Still MNK Klub 75 Kotoriba koja je uz fantastičnu podršku navijača svladala malonogometne majstore iz MNK Cvjetno Poliklinike Milojević s 3:2. Dva gola za pobjedničku momčad zabio je Nikola Golenja, a jedan je dodao Nikola Krušelj.

Iako su senzacionalno osvojili turnir, igrači CB Still MNK Klub 75 Kotoribe osvojili su i srca čitave dvorane. Svi su željeli da se upravo oni popnu na pobjednički tron, a svaki je njihov pogodak bio popraćen gromoglasnim navijanjem. U jednom trenutku tribine su se toliko tresle da je na teren pao i omanji komad konstrukcije dvorane.

– Prije svega htio bih napomenuti da smo jedna velika klapa na terenu, a još veća klapa izvan njega. Vjerujem da nitko u publici pa ni mi sami nismo vjerovali da možemo do samoga kraja. Htio bih zahvaliti organizatorima turnira i sucima koji nisu pokleknuli pred pritiskom velemajstora futsala. Naravno, najviše nam je drago da smo osvojili srca gotovo cijele dvorane i hvala svim navijačima te našem sponzoru Emilu Kuzmiću iz Caffe Bara Still. Pobjeda se slavila do ranojutarnjih sati u Caffe Baru Still, a slavlje su nam uljepšali i igrači NK Tehničara iz Cvetkovca svojom svirkom – rekao je Mario Paveli, jedan od junaka malonogometne ekipe iz Kotoribe.

Mario Paveli pokazao se kao jedan od najboljih igrača ovosezonske PAN Zimske lige, svoju je ekipu odveo do povijesnog i već sada kultnog naslova. U finalu su ipak oči bile uprte u Nikolu Golenju koji je još jednom pokazao o kakvom se igraču radi. U finalu je zabio dva pogotka, od toga jedan za anale, a proglašen je i za najboljeg strijelca turnira. Njegovu briljantnu igru najbolje je opisao jedan gledatelj koji ga je prozvao Topom iz Kotoribe.

Međutim, najzaslužniji što je ekipa uopće ušla u finale je njihov vratar Luka Fodor koji je bio sjajan u polufinalnim raspucavanjima penala. Stupovi obrane, a mnogi ih već prozivaju i ministrima obrane, Danijel Nađ i Matija Lončar pokazali su kako treba čuvati svoja vrata. Za malonogometnu čaroliju pobrinuli su se Nikola Krušelj i Karlo Jadanić koji su svojim potezima dizali publiku na noge. U ovom povijesnom uspjehu sudjelovali su još i Dominik Draguljić, Filip Petak, Marko Matulin i voditelj ekipe Borko Beliga.

>> Snimku finalne utakmice pogledajte ovdje

Jedini gorak okus sa sinoćnjeg slavlja svakako će biti odluka o najboljem igraču tunira. Cijela dvorana navijala je za to da MVP (most valuable player) turnira bude Mario Paveli, ali organizatori su se odlučili za Vedrana Matoševića, istinskog malonogometnog majstora. A o kakvom se igraču i osobi radi, govori i priča iz svlačionice. Naime, Matošević je svoju nagradu za najboljeg igrača htio predati Paveliju.

– Vedran Matošević je po meni uz Davora Kanjuha trenutno ponajbolji igrač futsala u Hrvatskoj. Općenito gledano, Matošević je svojom individualnom kvalitetom odskakao na turniru, ali smatram da je titula najboljeg igrača turnira trebala pripasti nekome iz naše ekipe budući da smo u finalu biti autsajderi. Nama je najvažnije da smo osvojili turnir, to nam nitko ne može uzeti. Odluku organizatora ne bih previše komentirao, mislim da je publika svoje rekla i to je dovoljno – zaključio je Paveli.

I zaista, dečki iz CB Still MNK Klub 75 Kotoribe osvojili su cijelu dvoranu, a to vrijedi više od pojedinačnih nagrada.

zatvori