Petak, 26. travnja 2024.

DAN POSLIJE TEKME Slaven i Sertić na krilima domaćih mladih snaga osvojili bod protiv favorizirane Rijeke

To je Slaven! Domaći trener ponikao iz samoga kluba, domaći teren i domaća publika i naravno – igrači. I to ne bilo koji. Mladi dečki iz Slavenove škole nogometa. Da je budućnost pred njima, i da Serta i klub mogu računati na njih, pokazali su jučer kad im je pružena šansa. I to ne bilo kakva.

Igralo se protiv respektabilnog protivnika – dovoljno je reći trećeplasirana Rijeka. I Slaven je skoro treći. Odozdola. I premda je Sertićeva najava uoči utakmice da ulogu favorita na domaćem terenu ne prepuštaju nikome zvučala kao (samo)podizanje morala, jučer smo vidjeli da se ne šali.

Posljednjih tjedana sve je išlo u točno zacrtanom pravcu.

Snimio Marko Posavec.

Tijekom priprema klub je doveo iskusnog napadača Krstanovića. Već je u prvoj utakmici pokazao da će biti veliko pojačanje unatoč tome što nije zabio gol, no odlično je radio za momčad. Publici se predstavio i mladi veznjak Karlo Plantak. Bio je dobar i borben te je za očekivati da će u sljedećim utakmicama biti samo još bolji.

>> FOTO: PRVA HNL Bačelić Grgić u završnici utakmice osigurao Slavenu vrijedan bod protiv Rijeke

Jučer su na travnjaku nedostajali kapetan Delić, Mendy, Gordana, Mateus i mladi Bogojević te tek pridošli krilni napadač Luka Menalo.

Slaven je igrao dobro i organizirano koliko mu je to Rijeka dopuštala. A premda je gubio 1:0, uspio je zagospodariti terenom što ranije nismo imali prilike viđati. Velike zasluge za to ima trener Sertić.

A on sam je očito imao puno hrabrosti i kad je tijekom negativnog rezultata u igru uveo mlade igrače – Mihaela Mladena, Ivana Jajala i Ivana Dolčeka. Pokazao je da im vjeruje. A oni su mu uzvratili na najbolji mogući način – podigli su igru na viši nivo, i itekako utjecali na osvajanje boda važnog ne samo na prvenstvenoj tablici. Sva trojica pokazala su se dobrim rješenjima. Mladen i Jajalo uveli su puno živosti na terenu. Dolček je, iako je na raspolaganju imao samo posljednjih pet od 90 minuta utakmice, asistirao Stipi Bačeliću Grgiću za postizanje gola za izjednačenje.

– Ova asistencija mi je poticaj za dalje. Osjećam se samouvjerenije, dobio sam novu slobodu… Doista lijep osjećaj. – Rekao je to za Dravu.info mladi Dolček no odmah je dodao i da je ovo tek početak:

– Moje jučerašnje izdanje ne mora ništa značiti. I dalje moram jako dobro trenirati, truditi se iz minute u minutu kako bi trener vidio da sam spreman tako nastaviti i dobro igrati.

Izvor: nk-slaven-belupo.hr

Da će zaigrati, trener mu je naslutio na poluvremenu, kad mu je rekao da se počne zagrijavati. A u igru je ušao u 85. minuti! I što je napravio! Asistirao za gol koji je ravan pobjedničkom. I pokazao da doista voli igrati napadački nogomet.

– Dat ću sve od sebe da me trener i dalje stavlja u igru. Volio bih da iz utakmice u utakmicu postižemo rezultate i da se kao ekipa dižemo. Mi to zaslužujemo, poručio je Dolček od kojega smo doznali i da pod vodstvom trenera Sertića svi maksimalno rade, atmosfera u momčadi je odlična, pa nam je za zaključiti da je konačno sve sjelo na svoje mjesto.

NK Slaven Belupo.

I Mihael Mladen pun je dojmova. Osvojen bod nakon negativnog rezultata i preokret u igri svakako su razlog za zadovoljstvo, iako bi dečki mogli žaliti i za propuštenim šansama i tri boda:

– Nadao sam se da ću dobiti priliku zaigrati s Rijekom. Pokazalo mi je to da trener računa na mene i u utakmicama s ovako ozbiljnim protivnikom. Osjećao samo onu pozitivnu tremu. I samo sam izašao na teren i pokušao sam dati najbolje od sebe.

Mihael je igrač koji stvara prilike za pogodak pa vjeruje da će novu šansu imati već u subotu protiv Istre u Puli, koja je također važna za Farmaceute. No svjestan je i da je još uvijek mlad igrač čije vrijeme tek dolazi:

– Nastavit ću maksimalno raditi i čekati svoju šansu. Još sam mlad igrač i spreman sam na svaku priliku koju će mi trener pružiti.

NK Slaven Belupo.

Uz Mladena i Ivan Jajalo je upravo u jučerašnjoj utakmici upisao prve ovosezonske minute na travnjaku.

– Kada svakog dana naporno radiš onda ti ne preostaje ništa drugo nego biti presretan nakon debija. Bilo mi je nešto lakše kada mi je trener Sertić rekao da ulazim u igru jer sam pred kraj prvog dijela sezone dobio priliku u Kupu protiv Dinama. Nekako je ta početna trema otišla s tom utakmicom. Sretan sam što smo uspjeli doći do pozitivnog rezultata protiv Rijeke i sada u Puli moramo ponoviti ovaj pristup od jučer i ići po sva tri boda, zaključio je Jajalo.

Sve u svemu, dečki su pokazali da su spremni preuzeti odgovornost, da se na njih može ozbiljno računati. I ima ih još. Budućnost kluba je spremna. Ostalo je na upravi.

zatvori