Petak, 26. travnja 2024.

FOTO: PRVA HNL Bačelić Grgić u završnici utakmice osigurao Slavenu vrijedan bod protiv Rijeke

Nogometaši Slaven Belupa danas su odigrali susret 18. kola Hrvatski Telekom Prve lige protiv trećeplasirane Rijeke na Gradskom stadionu ‘Ivan Kušek Apaš’. Utakmica je završila podjelom bodova, 1:1, a gol za domaćina zabio je Stipe Bačelić Grgić.

Nakon početnog odmjeravanja snaga, gledatelji su prvu priliku vidjeli u 15. minuti kada je Karamarko pucao nedovoljno jako u gostujućeg vratara Slugu koji je taj udarac lako zaustavio. U 27. minuti, Slaven Belupo je imao prvu pravu priliku na susretu. Bačelić Grgić sjajno je uposlio Karamarka koji sa nekoliko metara udaljenosti od Sluge šalje loptu visoko iznad gola. Nakon pola sata igre mreže i dalje miruju, nijedna momčad zasada nije preuzela inicijativu.

Pet minuta prije kraja prvog poluvremena Čanađija je sjajno uposlio Acostyja čiji je udarac sa samo nekoliko metara obranio domaći vratar Filipović. Dvije minute kasnije, Mamić je sjajno potegnuo s nekih 25 metara, ali Filipović još jednom uspješno brani. Slaven Belupo potpuno se zatvorio, a Rijeka polako pritišće iz napada u napad. Na predah se otišlo s 0:0.

Najgori mogući početak drugog poluvremena za Farmaceute. Mamić je ubacio s lijeve strane na Čolaka koji je glavom pronašao Acostyja i ovaj pogađa za vodstvo gostiju. Samo nekoliko minuta kasnije, Slaven ima priliku izjednačiti rezultat, ali Nowak nije uspio pogoditi glavom nakon ubačaja iz slobodnog udarca.

Rijeka je u 80. minuti utakmice mogla i povisiti svoje vodstvo. Nakon što je Čolak pucao u domaćeg vratara lopta se odbila do Halilovića čiji je udarac s gol crte u korner skrenuo Šarlija. Pet minuta prije kraja susreta Slaven Belupo je došao do izjednačenja. Nakon gužve u gostujućem šesnaestercu, najbolje se snašao Bačelić Grgić koji je iz blizine pogodio za 1:1. Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao.

Iako Slaven Belupo većinu vremena nije igrao dobro, u posljednjih desetak minuta uspjeli su podići razinu svoje igre i postići pogodak za vrijedan bod.

Hrvatski Telekom Prva liga – 18. kolo
Srijeda, 30. siječnja, 17:00
NK Slaven Belupo – HNK Rijeka  1:1 (0:0)
Sastav NK Slaven Belupa: Filipović, Nowak, Vidović, Goda, Bačelić Grgić, Bongongui (od 50. minute Mladen), Plantak (od 74. minute Jajalo), Doležal (od 83. minute Dolček), Šarlija, Karamarko, Krstanović
Trener: Ivica Sertić
Sastav HNK Rijeke: Sluga, Mamić, Punčec, Čanađija (od 80. minute Halilović), Kvržić, Župarić, Acosty, Čolak (od 87. minute Puljić), Pavičić, Raspopović (od 30. minute Joao Escoval), Lončar
Trener: Igor Bišćan

zatvori